Hur tänker Weld nu?

Igår kväll hade Who´s Afraid premiär på Weld, av och med Ulrika Berg, Louise Dahl & Hana Lee Erdman och scenografi/ljusdesign av Jens Sethzman.

Inför premiären tog Weld beslutet att reducera antalet besökare för att det inte skulle bli för trångt i foajén, vi försökte också sätta stolar inte lika tätt som vanligt.

I vår foajé upprättade vi en station där man kunde tvätta sina händer om man ville. Vi hade heller inte vårt vanliga eftermingel, men vi hade premiär!

Innan kvällen fick frågor om varför vi ville reducera stolar fast vi inte är en samlingplats för 500 personer och samtidigt frågor om varför vi ens genomförde premiär.

Vi kommer att fortsätta visa Who is Afraid? denna helg, ikväll till och med söndag och har du minsta tecken på hosta eller krasslighet stanna hemma och besök oss en annan gång.

Vi befinner oss alla i en situation som vi  nu vet en hel del om, men samtidigt väldigt lite. Men konkret vet vi att vi måste skydda våra riskgrupper och dra ut på tiden för större smittspridning.

Nästa vecka skulle vi ha haft ett tyskt gästspel TONTRÄGER av Martin Sonderkamp och Darko Dragičević, men varken konstnärerna eller Weld finner det lämpligt då föreställningens ljus- och ljudskapare skulle satt sig på ett tåg från Berlin till Stockholm nu. Vi skjuter därför upp föreställningen för att planera in den senare.

Den 3+5 april ska Dissolution av Joel Nordström & Eric Sjögren visas. Vi  och konstnärerna hoppas på att det ska ske, men vi får se hur läget utvecklats till dess.

Ta hand om er så länge!

Anna Koch & Weld