W2

W2

I W2 utvecklar Weld produktioner och samarbeten med skilda konstnärer och organisationer. Vi riktar oss mot oberoende spelplatser och till teaterns och konstens rum. Detta kan omfatta såväl rena samarbeten som gästspel eller att på uppdrag producera/programsätta för externa sammanhang.

Weld producerar och visar verk av koreografen och konstnärliga ledaren Anna Koch, Weld Company samt en mängd andra konstnärer kopplade till verksamheten såsom: Rosalind Goldberg, Anne-Mareike Hess, Frédéric Gies, Dinis Machado, Anna Pehrsson, Dalija Acin Thelander, Robin Dingemans, Pontus Pettersson, Nefeli Oikonomou, Sebastian Lingserus, Caroline Byström and Thiago Granato and Lundahl&Seitl och Koreografiska Konstitutet för att nämna några.

Weld har sedan start samproducerat associerade konstnärer. Projekt som vi förverkligat kan du läsa om i vårt arkiv.  Kontakta oss gärna för mer information eller dvd´s. Läs mer om våra barnproduktioner på turné under kids@weld

——-
Weld Company

Weld company startade 2013 och är ett förslag till hur man kan återupptäcka och omvärdera idén om hur ett danskompani fungerar. Weld Company uppdaterar kompaniformen och utgår ifrån ett kollektivt arbete som förs genom en av Weld tydligt given struktur. Förutom att samarbeta med gästkoreografer initierar kompaniet egna projekt och händelser samtidigt som man undersöker det svenska dansarkivet. Kompaniets medlemmar bidrar med- och är delaktiga i att välja innehåll. Huvudfokus ligger på det utrymme som friläggs för att praktisera konstformen. Att bli den dansande kroppen, det dansande kollektivet och att genom detta ställa frågor kring dans och koreografi idag.

Läs mer i vårt arkiv och på company.weld.se

—————————————————–

Weld, Norrtullsgatan 7 (t-bana Odenplan) 113 29 Stockholm, info@weld.se