14+15 aug. Öppen visning: The blue horizon in the corner of my eye / Sybrig Dokter

14 augusti kl 19.00
15 augusti kl 19.00

Weld
Norrtullsgatan 7

Boka: book.weld.se

En genomsläpplig kropp, unik och autonom, en kropp som anpassar sig och ackommoderar andras rörelser, som fångar upp och utsöndrar. Ett landskap där iakttagelser, kroppsliga och organiska processer skapar en väv som omfamnar och sträcker ut sig i det oändliga i olika och liknande rytmer.

När vi är nära andra påverkas vi av deras fysiska processer; vi utbyter molekyler, blir påverkade av andningen, dofter, sättet vi rör oss på och många andra knappt märkbara skeenden. Processerna synkroniserar utan att vi nödvändigtvis beslutar om det. Andningen, puls, hud, gester, rörelser blir influerade. Man behöver inte tycka om, eller vilja, det kommer ske om man inte aktivt motarbetar. Vi rör oss i väven, kolliderar inte med varann, vi samexisterar även när vi kämpar, brottar eller gör motstånd i strömmen som är formad av just dessa rörelser.

Sybrig Dokter har jobbat på Weld med 5 dansare under en tvåveckors-period. Permeabilitet och synkronicitet ligger i grunden för arbetet med The blue horizon in the corner off my eye. Även praktiken av projektet Falling I-II, där dansarna delade drömmar som ett sätt att synkronisera med varandra i sömnen, har återuppstått.


Koreografi: Sybrig Dokter
Medverkande på scen: Daniela Escarleth Pozo, Lisa Schåman, Hanna Strandberg, Klara Utke Acs, Nadja Voorham
Musik: Philip Jeck
Ljus: Christian Antila

Producerat av Weld


Sybrig Dokter (SE)
arbetar som koreograf och performer i fältet av nutida dans, bildkonst och teater. Sybrig är utbildad vid Codarts, Rotterdam. Efter att ha flyttat til Stockholm 1995 initierade hon internationella projekt i östeuropeiska länder och grundade Lava-Dansproduktion tillsammans med Benno Voorham 1997. Sybrig har samarbetat och arbetat med bland andra Peter Stamer, Aitana Cordero Vico, Anna Koch, Anna Ådahl, Litó Walkey, Frédéric Gies och Matthias Sperling. Sybrig är medlem i Weld Company sedan år 2013.

Daniela Escarleth Romo Pozo (SE)
Danskonstnär med examen från London Contemporary Dance School med och MA i performance. Genom somatisk och transcendental rörelsepraktik placerar hon kroppen i ett register mellan närvaro och frånvaro i ett försök att skapa rum där upplevelser kan utbytas mellan kroppar och deras sfärer. Daniela har frilansat i Europa och arbetar för närvarande för Voetvolk / Lisbeth Gruwez (BE), Co Tabea Martin (CH) och Pontus Pettersson (SE).

Lisa Schåman (SE)
är dansare baserad i Stockholm. Några tidigare koreografer Lisa samarbetat med är Mirko Guido, Ellen Söderhult och Peter Mills. Hon är utbildad vid Stockholms konstnärliga Högskola med en kandidatexamen i dans (2015) och tillgavs DanceWeb stipendiet 2018. Sedan 2019 sitter Lisa i styrelsen i den konstnärsdrivna organisationen INSISTER SPACE, och är också verksam konstnär på höjden studios och ateljéer. Lisa är också delaktig som dansare i Oda Brekkes kommande projekt.

Hanna Strandberg (SE)
jobbar som dansare, baserad i Stockholm. Hanna har tidigare arbetat med bl.a. Rebecca Chentinell (InTune), Eliisa Erävalo (Prophetic dances), Västmanlandsteatern och Cirkus Cirkör (Horisonter), Mårten Spångberg (The Nature, La Substance but in English,The Internet), Hon är sedan 2015 en del av Weld Company.

Klara Utke Acs (DK/SE)
är en konstnär som arbetar inom de utvidgade områdena dans och koreografi i Stockholm och Köpenhamn. Hon arbetar gränslandet mellan poetik och politik, uttryckt genom rörelse, performance, text, dramaturgi och kuratoriska metoder. Klara är en aktiv del av queer art club-kollektivet Fake Daughter, studiokooperativet Höjden och aktivistgruppen Queers Against Fascism.

Nadja Voorham (NL/SE)
är en interdiciplinär konstnär baserad i Amsterdam. I sitt arbete undersöker hon maktdynamiken i lust, skam och misslyckande i den sociala och erotiska kroppen. Hon arbetar genom performance, rörlig bild, text och skulptur, ofta i samarbete med andra. Nadja erhöll sin BA Fine Arts 2012 vid Gerrit Rietveld Academie (NL) och sin MA Contemporary Art Practice 2017 vid Royal College of Art (UK). Hennes verk har presenterats på platser som Art Rotterdam (NL), Mimosa House (UK), Chisenhale Art Place (UK), Weld (SE), Notafe festival (EE), Ellen de Bruijne Projects (NL). Hon fick dans danceWEB-stipendiet 2016 och Mondriaan Fund Stipendium for Emerging artists 2018.