19 aug. Öppen visning: It’s been a while since you hollowed my bones / Elise Nuding (UK/SE)

Fredagen den 19 augusti

18.00-18.45
It’s been a while since you hollowed my bones
Test av en installations-performance

19.00-19.30
Reflektioner, frågor, diskussion

Weld
Norrtullsgatan 7

Fri entré

Ingen förbokning krävs


Du är inbjuden att komma in till rummet.

Du är inbjuden att möta en serie koreografiska material i ett installation-performance format.

Du är inbjuden att reflektera över och diskutera din upplevelse, om du vill.

It’s been a while since you hollowed my bones är ett pågående forskningsprojekt av koreografen och dansaren Elise Nuiding som utforskar performativa relationer mellan språk, bild och sinnesförnimmelse. Den bjuder in till att aktivera en somatisk-lingvistisk sensibilitet, där både språk och dans—eller rörelse och ord—upplevs som förkroppsligade processer.

I den här fasen av projektet experimenterar jag med subtila aspekter av hur man bjuder in en publik—både i tid och rum. Jag testar olika sätt på vilka en publik kan möta de koreografiska materialen genom ett installations-performance format. Du är inbjuden att testa dessa saker med mig, att gå in i ett pågående projekt och bidra till dess utveckling. / Elise Nuding

Elise Nuding (UK/SE)
verkar som konstnär inom dans och koreografi. Hon kommer ursprungligen från Storbritannien men är baserad i Sverige sedan 2015 och har varit aktiv som dansare, koreograf, och pedagog såväl i Sverige som utomlands. Hennes koreografier har presenterats i Sverige, Storbritannien, USA, Portugal, och Tyskland och hennes skrivande arbete visas i ett antal publikationer som spänner över det akademiska och det kreativa. Elise har en M.A. med utmärkelse från London Contemporary Dance School och B.A. från Brown University. Hon har undervisat regelbunden på SKH/UniArts i Stockholm och Balettakademien Stockholm och för närvarande är adjunkt i dans på Högskolan för scen och musik, Göteborgs Universitet.