20 mars. Weld Company på Marabouparken.

Just nu pågår utställningen CENTAURING på Marabouparken konsthall 13 februari – 2 maj. Utställnngen är en del av Marie Fahlins konstnärliga forskningsprojekt ”Moving through Choreography – Curating Choreography as an Artistic Practice”.

Lördagen den 20 mars visar medlemmar ur Weld Company två koreografier.

Manège à trois av Anna Koch är ett verk för röst, händer och objekt som äger rum i en miniatyrma- nege, genom mikroaktioner, rytmer och formationer. Poetiska epitet, vanligt för- kommande för att namnge specifika rörel- segrupper i den koreografiska processen uttalas här tillsammans med anatomiska och somatiska beskrivningar från verk ur Weld Company’s koreografiska arkiv och genom ett hästblivande.

Litó Walkeys aswebegin är ett koreografiskt verk som hyllar akten av att påbörja något. Det prioriterar skissbordets instabilitet och antagandet att finna det radikala och kreativa inom det. aswebegin från 2013 var en av de första koreografierna skapade i samarbete med Weld Company av en inbjuden gästkoreograf och har sedan dess gjorts på ett flertal platser, senast på Rönnells antikvariat 2020.

Med: Sybrig Dokter, Per Sacklén, Caroline Byström, Anna Westberg, Kajsa Sandström och Rebecka Stillman

Läs mer om Centauring på marabouparken.se