23+24 aug. Weld Company at DANS.HALL FESTIVAL. Tribute / Frédéric Gies + Weld Company

23+24 augusti

Telestaden
Farsta

Läs mer om DANS.HALL FESTIVAL och hämta gratis biljett här

Hösten 2018 bjöd Weld Company in koreografen och dansaren Frédéric Gies att skapa en koreografi. Resultatet blev Tribute, en helkväll av koreografi för 9 av kompaniets dansare till ett techno set av Fiedel. Nu har alla som missade eller som vill återse, en ny chans när Tribute medverkar på DANS.HALL FESTIVAL i Farsta


När jag försökte föreställa mig vad den koreografi skulle vara som jag fått i uppdrag att skapa åt ett danskompani som ”syftar till att återupptäcka och omvärdera den gamla institutionen danskompani” kom en rad danser jag sett tillbaks till mig. Var och en av dem nära förbunden med en dansare jag såg i mörkret på dansgolvet eller från en en stol i teatersalongen. Dessa minnen är mer avtryck i min kropp än bilder. De är också grundläggande för min egen dans. De utgör mitt bibliotek.
/ Frédéric Gies

Många danser dansas i en dansares kropp och dansen är alltid en produkt av andra danser såväl som en inbjudan till kommande danser. I Tribute gör Frédéric Gies sitt bibliotek tillgängligt för dansarna i Weld Company till att skapa danser som samlar de poetiska, delikata och råa texturerna hos tidigare danser, ytterst närvarande som ett löfte de danser som komma skall.


Koreografi: Frédéric Gies
Ljus: Thomas Zamolo
DJ: Fiedel
Dans:  Anna Westberg, Robin Dingemans, Marie Fahlin, Sybrig Dokter, Per Sacklén, Elias Girod, Disa Krosness, Caroline Byström och Andrea Svensson

Weld Company är initierat av och konceptualiseras av Anna Koch/Weld och produceras av Weld.


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm

DANSHALL arrangeras av CCAP i samarbete med ungdomens hus tuben, SITE, Dansistan, Weld Och KONSTVERKET.

CCAP erhåller Verksamhetsstöd från region Stockholm, Statens kulturråd och Stockholms Sstad, samt föreningsstöd från Farsta Stadsdelsnämnd.