25–27 nov. Turbulent Flow / Anna Pehrsson

Anna Pehrsson har den senaste tiden expanderat sitt konstnärsskap till att också manifesteras genom bild och skulptur. Med Turbulent Flow är hon tillbaka på Weld med sitt koreografiska sökande, här i soloform med premiär den 25–27 november.


25 november kl 19.00
26 november kl 19.00
27 november kl 16:00

Weld
Norrtullsgatan 7

Boka: book.weld.se


I oförutsägbara virvlar sprider en kropp ut sig som en pulserande och tvetydig terräng. Vad lever här? Mellan storm och stiltje, vid ytan och skinnet, karvas rörelser, flöden och röster fram från dåtid och framtid. Fossiler och ekon väcks. En signal blir starkare och vänder. De expanderar förbi sina kroppar. Nu endast naturfenomen.


KOREOGRAFI och DANS: Anna Pehrsson
LJUS och FOTO: Thomas Zamolo
MUSIK: Shida Shahabi och Hampus Norén
KOSTYM: Sasha Heinsaar
KONSTNÄRLIG RÅDGIVARE: Litó Walkey

Samproducerat av Weld

Med stöd av: Konstnärsnämnden, Statens kulturråd och residens på Teatermaskinen/Västmanlandsmusiken, Riksteatern och Hallen.


ANNA PEHRSSON
född i Boliden, Sverige, är dansare och koreograf aktiv i korsningen mellan dans, koreografi och bildkonst. Hon har dansat med Alias Compagnie, Corpus/ Royal Danish Ballet, och Cullbergbaletten, för koreografer som Edouard Lock, Guilherme Botelho, Jefta van Dinther, Eszter Salamon, Deborah Hay, Rachel Tess, Benoît Lachambre och Frédéric Gies, bland andra och har sedan sin debut som koreograf 2016, skapat ett brett spektra av arbeten för Dansens hus, Weld, MDT, Bonniers Konsthall, Uppsala Konstmuseum, samt en rad beställningsverk, till exempel för Inkonst, Ballet Contemprañeo do Norte, Portugal, Region Uppsala, Det Platta Jorden Skåne, och Regionteater Västs Danskompani (2022). Pehrsson är en av Welds associerade koreografer, och har en MFA i koreografi från DOCH. Sedan debuten 2021 på Tjörnedala Konsthall är hon även verksam som bildkonstnär. Under 2022-2023 deltar hon bland annat som koreograf och dansare i EU projektet Rail2Dance och utvecklar sitespecific projektet Danser för Bruket i samarbete med Region Uppsala.


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm