28+29+30 aug. Frank & Elena / Hugo Hedberg (SE) och Karen Eide Bøen (NO)

28 augusti kl 19.00
29 augusti kl 19.00
30 augusti kl 19.00

Weld
Norrtullsgatan 7

Boka: book.weld.se

Koreograferna och dansarna Hugo Hedberg och Karen Eide Bøen presenterades första gången på Weld under minifestivalen Talking & Props 2018 med duetten To See Yourself From The Outside. Nu är de tillbaka med premiär för det nya verket Frank & Elena.

I Frank & Elena koreograferas tankebanor, omedvetna rörelser och vardagliga observationer. Två personer utforskar sin inre monolog och kommunicerar med varandra: de berättar om ett hårstrå på golvet; om att glida in på bänken på sitt favoritcafé och om att titta på månen. De dröjer sig kvar i detaljerna och koncentrerar sig på stunden. Uppmärksamheten vandrar vidare och de tänker på folk de har tappat kontakten med. Buster, Anna-Maja, Andreas, Bruno, Gustav, Rosalie, Ane.

Hedberg och Eide Bøen möttes på Konsthögskolan i Oslo. Duon utforskar teman som kroppens rörelse i vardagen, det performativa och koreografiska i våra rutiner samt förhållandet mellan tanke, språk och kropp.

Deras första samarbete, To See Yourself From The Outside, har visats på Konsthögskolan i Oslo, Haut Scene i Köpenhamn, Lydgalleriet i Bergen och Weld i Stockholm.


Hugo Hedberg
är konstnär och dansare verksam i Stockholm. Hans arbete är ofta interdisciplinärt och utforskar vardag, identitet, humor och semantik. Hedberg är utbildad i fri konst på Konsthögskolan i Oslo och studerar för tillfället vid Tanzfabrik i Berlin. Hedberg har även framfört performance på Kvit Galleri i Köpenhamn, Under Bron i Stockholm samt Portnergalleriet i Oslo.

Karen Eide Bøen
är dansare och koreograf baserad i Bergen, Norge. Hon arbetar som frilansande danskonstnär; ofta i samarbete  med andra konstnärer inom dans, musik, teater och teknologi. Hon är intresserad av förhållandet mellan ljud och rörelse, perception, språk och makt. Eide Bøen har en master i koreografi från Konsthögskolan i Oslo och en kandidat i dans från Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London. Karen har tidigare visat verk på BIT Teatergarajsen i Bergen, ANX i Oslo, samt medverkat i föreställningar på Black Box i Oslo.


Koreografi och dans: Hugo Hedberg och Karen Eide Bøen
Ljus: Ronald Salas
Konstnärlig rådgivning: Oda Brekke och Maia Means
Ljud: Ossian Ohlsson och Hugo Hedberg
Fotografi: Kitty Schumacher

Samproducerat av Weld
Med stöd av Norsk Kulturråd, Bergen kommun och Bergen Dansesenter