7, 8, 9 juni. Skymmer och ser. Jenny Magnusson / Patrik Elgström

7-9 juni kl 12.00–16.00

GÖR OM kl 14.00

Fri entré

Weld
Norrtullsgatan 7

SKYMMER OCH SER är ett pågående koncept av konstnärerna Jenny Magnusson och Patrik Elgström. Angränsande till en koreografisk praktik arbetar SKYMMER OCH SER med rumslighet, perception och materialitet. Under tre dagar i juni utforskar Jenny och Patrik Welds rum. Varje dag klockan 14.00 byter de perspektiv, idé och bygger om.

Vi använder galleriet, institutionen, platsen och rumsligheten för att ta beslut tillsammans. Låta materialiteten, arkitekturen det begränsade formatet – rum, tid och kontext leda oss. Fotografiet med dess format, platthet, hålighet och dåtid. Skulpturen med sin omedelbara materialitet och närvaro. Att tänka i en samtidighet. Flytta ställa lägga, material och fotografi i en rumslig relation.


Jenny Magnusson (född 1970) är utbildad vid Konsthögskolan Valand och Patrik Elgström (född 1966) vid Högskolan för Fotografi, båda verksamma i Göteborg. Tillsammans har de ställt ut på Galleri Jochen Hempel och Künstlerhaus Bethaninen i Berlin, där Patrik Elgström var IASPIS-stipendiat 2014-15, Värmlands museum i Karlstad, och Ystad Konstmuseum 2014, Blue Star Contemporary Art museum i San Antonio Texas 2016, Konstepidemin Göteborg och Galleri Rostrum Malmö 2017, Riss(e) i Varese Italien och Hemma Hos i Göteborg 2018. Senast aktuella i Stockholm var med deras gemensamma utställning SKYMMER OCH SER på Kungliga Konstakademien 2019. Patrik Elgström kommer att visa arbetet GIHON RIVER på CFF Stockholm februari 2020. Jenny Magnusson representeras av Galleri Fagerstedt i Stockholm.  Under maj ställer de ut på PLATFORMS PROJECT Independent Art Fair Aten Grekland.