8 nov. Weld Company + Tova Gerge & Britta Kiessling: Passivity Rules/Memories of Being Hanged

Tova Gerge och Britta Kiessling har bjudits in av Weld Company för en veckas gemensamt arbete. Med sig har de sitt projekt Passivity Rules/Memories of Being Hanged. Innan visningen har Weld release av den fjärde upplagan av ”No Talking, No Props.”

Passivity Rules står för system där passivitet möjliggör något, öppnar något. Det är också ett utrop, ett sätt att sätta passiviteten i första rummet – passivitet regerar!

Memories of Being Hanged står för erfarenheter av att tappa kontrollen över sin passivitet, vara nära att dö eller försvinna, konkret eller metaforiskt.

Passivity Rules/Memories of Being Hanged handlar om det som pågår i en kropp som tycks sjunka, släppa, mista greppet – eller som faktiskt gör det.

Det här ett nytt projekt av Tova Gerge och Britta Kiessling: en samling praktiker och utkast som nyss kom ut ur mörkret där sånt som inte finns än bor. Välkomna att titta, tänka och prata med oss om det.

8 november kl 19.00
(Release ”No Talking, No Props” kl 17.00-19.00)

Weld, Norrtullsgatan 7

Boka: book.weld.se


Projekt: Tova Gerge & Britta Kiessling
Med: Caroline Byström, Majula Drammeh (gäst), Josefine Larson, Robert Malmborg, Rannhvi Mebius Jormin (praktikant), Per Sacklén, Kajsa Sandström and Max Wallmeier
Ljus: Ronald Salas
Foto: Ekaterina Lukoshkova


Tova Gerge
är författare, scenkonstnär och projektledare aktiv inom litteratur, teater och dans. Hennes intressen berör ofta frågor om makt, kroppspolitik och subversiv intimitet, med arbetssätt influerade av aktivistkultur, samtida dans och speldesign. Förra året publicerade hon den uppmärksammade romanen Pojken (Albert Bonniers förlag). Hon inledde också samarbetet med Britta Kiessling som utmynnade i deras senaste gemensamma produktion Someone You Trust.

 

Britta Kiessling
är en dansare och performer som arbetar med text, scenkonst och konstutställningar. Hon har en kandidatexamen i estetik och filosofi, och studerar för närvarande vid fördjupningskursen på Biskop Arnös författarskola. Hon intresserar sig för hur blick- och maktstrukturer samspelar vad gäller kropp, intimitet, sexualitet och inte minst möjligheten till kärlek. Senast har hon arbetat med Someone You Trust tillsammans med Tova Gerge, samt varit aktiv som performer inom den europeiska repbondagescenen.