15+16 dec. Phoenix. Weld Company + Rebecka Stillman (SE)

I våras var det premiär för Weld Company+Rebecka Stillman och verket Phoenix för Dansens hus stora scen. Nu presenterar vi en annan Phoenix som arbetats fram för Welds specifika rum.

I Phoenix utforskar 13 danskonstnärer genom skilda koreografiska metoder vad det innebär att vara just ett kompani. De dyker ner i den kunskap och erfarenhet de tillsammans har för att se vad som kan komma ut på andra sidan elden. I fokus står hur en kompanikropp byggs, dess sociala såväl som fysiska egenskaper.

Med restriktionen ’No Talking, No Props’ har Weld Company sedan starten 2013 bjudit in svenska och internationella koreografer att skapa verk och ställt frågor kring vad dans är idag.

Weld Company består av dansare och koreografer från olika generationer och sammanhang som tillsammans fördjupar sig i olika koreografiska arbetsmetoder och i frågor kring det kollektiva och det gemensamma.

REBECKA STILLMAN
har de senaste femton åren engagerat sig i många olika koreografiska projekt. Ibland som initiativtagare, ibland som kollaboratör och ibland som dansare. Parallellt har hon även fortsatt att utbilda sig, på Kungliga Svenska balettskolan, SEAD (Salzburg), Södertörns högskola, Stockholms universitet samt på masterprogrammet i koreografi vid Dans och Cirkushögskolan.

—————————

Koreografi: Rebecka Stillman tillsammans med Caroline Byström, Robin Dingemans, Sybrig Dokter, Marie Fahlin, Pavle Heidler, Noah Hellwig, Elias Girod, Disa Krosness, Josefine Larson Olin, Sandra Lolax, Robert Malmborg, Per Sacklén, Kajsa Sandström, Hanna Strandberg, Andrea Svensson, Anna Westberg.

Medverkande: Caroline Byström, Robin Dingemans, Sybrig Dokter, Marie Fahlin, Noah Hellwig, Elias Girod, Disa Krosness, Sandra Lolax, Per Sacklén, Hanna Strandberg och Andrea Svensson.

Ljusdesign och rum: Chrisander Brun

Kostym: Erik Annerborn

Producerat av Weld i samarbete med Nordberg Movement
Med stöd av Kulturrådet, Stockholm Stad och Stockholms Läns Landsting

Weld Company blogg: company.weld.se

——————————————————————–

Efter föreställningen 15 december

Release: Koreografisk Journal #4

Koreografiska Konstitutet har release för Koreografisk Journal #4 med temat Dokumentation. Nio skribenter har, utifrån olika frågeställningar, erfarenheter och perspektiv, granskat och skildrat sitt personliga förhållningssätt till dokumentation. Det är nio motstridiga texter där förståelsen för dokumentationens betydelse som praktik, objekt och historieskrivning står sida vid sida; kritiskt kommunicerande med varandra.

Medverkande: Manon Santkin, Malin Ståhl, Astrid von Rosen, Christopher Engdahl, Thomas Olsson, Olof Persson, Alison Sandgren, Lisa Torell, Peter Mills

……………………………………………………………………

Weld Company bjuder in till morgonklass på Weld


13+14 december kl 10.00-11.45

Weld Company har utforskat ett format för daglig träning som en kollektiv praktik. Praktiken föreslogs och initierades av Rebecka Stillman under processen med Phoenix.

I det här formatet har vi arbetat med förutsättningen att alla som är med i klassen kan komma med förslag som gruppen gör tillsammans.

Tidsramen för varje förslag är ca 10 min, men det kan anpassas till förslaget.
Du kan komma med en nytt förslag eller föreslå något som du har gjort tidigare.

Som hjälp och guide när man kommer upp med förslag, har vi  tänkt kringt:
– ”Instant desires"
– "Celebrations of the past"
– "What do I hope that a dance company or dancer/performers do for ten minutes every morning?"

Dessa är de enkla förutsättningarna  vi arbetar med i klassen. Den som är med kan anpassa förslagen till sin egen förmåga.

För att se några exempel på förslag vänligen se vår blogg treesandoctopusesblog.wordpress.com

Weld och studion har öppet 30 minuter innan varje klass börjar för ombyte och uppvärmning.