Nattperformance 28 feb: Falling (arbetstitel) av Sybrig Dokter

Falling (arbetstitel)
Sybrig Dokter, Robin Dingemans, Nadja Voorham
OBS! Pågår hela natten mellan lördag och söndag 27-28 februari kl. 00.00-08.00.

Jag faller i sömn. Jag faller i sömnen och jag faller där genom sömnens kraft. På samma sätt som jag faller av utmattning. På samma sätt som jag faller av leda. Som jag faller sönder i ett ögonblick av nöd. Som jag faller, generellt. / Jean-Luc Nancy (The fall of sleep)

Natten mellan lördagen den 27 februari och söndagen den 28 februari håller Weld öppet för en visning av det arbete som Sybrig Dokter haft residens med på Weld. Nadja Voorham, Robin Dingemans och Sybrig Dokter kommer sova, mötas i drömmarna och gå i vaken vila från midnatt till morgon.

Vi kommer att somna för er. Vi kommer drömma. Att drömma som plats där man är ensam och samtidigt ansluter sig till miljoner människor sovande eller drömmande i vitt skilda omständigheter förhållanden.

Vi kommer försöka att förbli klara i vårt medvetande i denna värld som skapas av våra sinnen utan någon sensorisk stimulans av världen omkring oss. När vi berör någon eller någonting i en dröm finns det inget sätt att bekräfta om personen eller tinget verkligen är där.

Det är en flyktig värld där ting ändras med varje blick och där man kan titta 10 gånger på en skriven sida och se någonting annat varje gång.

Ljusdesign av Ronald Salas

Projektet är initierad av Sybrig Dokter och skapat under residens på Weld 2016

nadjavoorham.com
robindingemans.net
sybrigdokter.com