25 jan. Workshop med Ellinor Ljungkvist

Dansklass & koreografisk metod  

25 Jan 11.00-15.30

Weld
Norrtullsgatan 7

Gratis

Anmälan via mail till: ellinor.ljungkvist(at)gmail.com

Denna workshopen är öppen för alla som är verksamma inom dansfältet, speciellt inom områdena nutida dans och koreografi eftersom workshopen kombinerar dess dansträning och koreografiska arbete i en enad praktik. Det börjar med en typisk dansklass baserad på koreograferade rörelseövningar som utvecklas till längre sekvenser a satt dansant material. Som koreografisk metod, ges en serie meditationer av mentala resor som kommer i kontakt med ens emotionella, kroppsliga och sköra tillstånd, vilken upplevelse kommer reflekteras över genom olika skrivpraktiker och omformulerade till performansinstruktioner.

Biografi
Ellinor Ljungkvist är utbildad vid Salzburg Experimental Academy of Dance, Inter-University Centre for Dance Berlin och Master in Choreography at DOCH. Ellinors koreografiska arbete känns igen för sin kombination av nutida dans och konceptuell performanskonst. Hon arbetar från ett emotionellt och personligt ställe, vilka verkliga upplevelser lägger grunden för innehållet i varje föreställning. Hennes verk är dramatiska och teatraliska men fortfarande verklighetsbaserade och konceptdrivna. verken rör teman som är generella men aktuella och därför relevanta för många.

Angry Stories
Ellinors senaste föreställning ”Angry Stories” handlade om ilska och dystopi. Dansarna uttryckte sina upplevelser kring dessa teman som började med att de berättade personliga berättelser om minnen och tankar som skuggat deras sinnen. Deras berättelser skrevs ner som poetiska berättelser och omskrevs till performanskoncept. Berättelserna blev kärnan i det koreografiska materialet.