31 jan. RUPTURE – RECORD – SCREEN >> Pt 2 / Roberto N. Peyre (SE)

RUPTURE – RECORD – SCREEN >> Pt 2
Det revolutionärt omedvetna som musikaliteter på gränsen
En filmkväll/föreläsning curaterad av konstnären Roberto N. Peyre

Ett delikat urval av sekvenser från spel-, dokumentär, konst-, och amatörfilmer kommer att screenas under kvällen.

En kollektiv resa genom svärmar av talade ord, förinspelade ljud och syner. En akusmetisk videogrammatik för de hemsökta, de rusiga, de smittsamma, de virala och de besatta som sonisk fiktion, fångad, knäppt och kartlagd.

OBS! framförs på engelska.

ROBERTO N. PEYRE (SE)
har studerat fri konst och aural kultur på Goldsmiths – University of London. Roberto N. Peyre arbetar med audiovisuell installation och performativitet och var senast aktuell med installation och perfomance-verken Ship of Fools och Lovaman under GIBCA 2013.
Mer info: robertonpeyre.com och blot.se

Evenemanget ingår som en del i projektet Dancing Plague som genomförs på Weld den 31 januari och den 7 februari i form av workshop, filmkväll/föreläsning, solo, konsert och öppet dansgolv!

Dancing Plague är skapat av Lea Martini i samarbete med Anne-Mareike Hess. Hess och Martini har residens på Weld 19 januari till 8 februari 2014. Projektet undersöker extastisk rörelse och smittsam dans.

Dancing Plague (danspest), dansmani eller koreomani är olika beteckningar på ett fenomen under medeltiden då folk bröt ut i smittsamma rörelse-excesser. Utbrotten kunde samla tusentals personer som tillsammans dansade okontrollerat med bisarra rörelser, skrik och hallucinationer – ibland under flera veckor tills människor utmattade föll ihop eller dog. Vad som möjligtvis utlöste dessa fenomen har förblivit föremål för spekulation och fantastiska historier.

Ett samarbete mellan Skogen och Weld.