11-16 mars: The Black The Box The Theatre -Texting Textures

Pontus Pettersson är tillbaka på Weld med en utveckling av projektet The Black Box Theatre som skapades för festivalen Almost out of sight på Weld 2012. Under arbetsnamnet The Black The Box The Theatre – Texting Textures sker det denna gång i formen av en länkande koreografi där såväl andra verk och som konstnärer blir representerade i form av utställning, presentation av nyskrivna texter samt sceniska verk. Medverkande konstnärer är Theodore Trottner, Sandra Lolax, Adriano Wilfert Jensen och Tova Gerge

MOPA – I disappear in darkness, som har premiär torsdagen den 13 mars, är den andra delen i Pontus Petterssons MOPA-trilogi. De sex individuella solon som utgjorde del ett MOPA – Preparing for battle, har här samlats till ett enskilt solo i form av en flyktig rapmusikal eller en föreläsning på rim där scenografin lånar ut sig som installation och projektionsytor. Föreställningen tar upp begrepp som röst, multipla kroppar och mörkrets agens och potential.

Veckan på Weld avslutas med en helkväll där ytterligare två sceniska verk framförs. Debut (Pontus Pettersson, Sandra Lolax och Adriano Wilfert Jensen) samt OF(F) WHITE som utvecklades under Pontus Petterssons residens på Weld 2011.

PONTUS PETTERSSON
är koreograf och dansare utbildad på Statens Scenkunst Skole i Köpenhamn. Som koreograf har Pontus visat sina verk i Sverige och internationellt, deltagit i program för unga skapare så som Choreoroam, ENPARTS och DanceWEB. Som dansare har Pontus dansat för internationellt erkända koreografer så som Deborah Hay och Ohad Naharin och nu senast för Mårten Spångberg i hans två senaste föreställningar EPIC och La Substance, but in English.

 

Vernissage 11 mars kl. 18.00
Öppettider
On – Fre kl 14.00-18.00
Lö – Sö kl. 12.00-16.00

Utställning (Fri entré)
Föreställningar:

MOPA – I disappear in darkness
13 mars kl. 19.00 (Premiär)
14 mars kl. 19.00
15 mars kl. 17.00

Debut
15 mars kl. 19.00

OF(F) WHITE
15 mars kl. 21.00

Biljettpris föreställningar: 100 kr (student 80 kr)

Biljettbokning: boka@weld.se

Producerat av Weld med stöd av DOCH