1+2+3. mars. Warrior / Anne-Mareike Hess (DE/LU)

1 mars kl 19.00
2 mars kl 19.00
3 mars kl 18.00

Weld
Norrtullsgatan 7
Boka: book.weld.se

My enemy is my fear
And it takes my breath away
So I call to fight with love, open up my heart
I call you to fight with love, open up your heart

I en tid som förförts av drömmen om en obeveklig, stark ledare som kommer för att rädda världen, tar koreografen Anne-Mareike Hessmed oss på en krigares resa. I en förvrängd men samtidigt mjuk ljudbild framträder en intensiv och poetisk bild av mänsklig skörhet och inre motsägelser. En dansande kropp fångad i kamp med sina känslor.

Efter Synchronization in process(2016) och Give me a reason to feel(2017) utgör Warrior den tredje delen i en pågående forskning kring ”den emotionella kroppen”.


Koreografi och dans: Anne-Mareike Hess
Ljuddesign: Marc Lohr
Kostym: Mélanie Planchard
Ljusdesign: Brice Durand
Dramaturgi: Thomas Schaupp
Konstnärlig rådgivning: Rosalind Goldberg
Röstcoach: Joséphine Evrard

Produktion: utopic productions Samproduktion: Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumünster, Weld, Skogen
Kreativt stöd: Centre de Création Chorégraphique Luxembourgeois – TROIS C-L, Ministère de la Culture Luxembourg
Stöd: Fonds culturel national Luxembourg, Fondation Indépendance, The Swedish Arts Grants Committee
Residens: Dancehouse Melbourne (AUS), Skogen (SE), O espaço do Tempo Montemor-O-Novo (PT)
Med stöd av the Grand Luxe network 2017/2018/2019


ANNE-MAREIKE HESS (DE/LU)

är dansare och koreograf utbildad vid Conservatoire de Luxembourg, HfMDK i Frankfurt/Main och HZT Inter-University Center for Dance i Berlin (Master in Choreography).

Anne-Mareike ägnar sig åt kroppen med hög analytisk förmåga och stor precision. Hennes intresse ligger i kroppar på gränsen och det som berör det fysiska och psykologiska i sökandet efter transformation. 

Hennes verk I believe that we are having a dialogue (2012), Tanzwut (2014) och Synchronization in process (2016) har turnerat på ett antal scener och festivaler i europa. 2017 skapade hon Give me a reason to feel (samproducerade av Grand Théâtre de la Ville de Luxembourg).

Sedan några år arbetar Anne-Mareike nära TROIS C-L in Luxembourg, Skogen i Gothenburg och Inkonst i Malmö. Hon är associated artist vid Weld i Stockholm. 2017/2018/2019 får Anne-Mareike stöd av Grand Luxe network.

Som frilansande dansare och performer har Anne-Mareike Hess arbetat med William Forsythe (Human Writes), Ingri Fiksdal (cosmic body), Rosalind Goldberg (MIT och Jump with me). Hon har arbetat som assistent till ett antal koreografer och som dramaturg för koreograferna Lea Martini och Lea Moro.

2012 fick Anne-Mareike Hess Prize for emerging artists av “Stiftung zur Förderung junger Talente”, Luxembourg. 2015 Belönades Anne-Mareike med “Danzprais” från Ministry of Culture (Lu).

annemareikehess.com