30 mar – 1 apr. Other, Ballet, Piece / Sebastian Lingserius & Love Källman

Ett verk som konstrueras mellan balettens kroppsliga ramverk, ett undvikande och tvetydigt subjekt, och ett musikaliskt partitur som börjar främlinggöra sig självt. Trevande, spekulativa, och utprövande förslag som diagramatiskt krashar olika material, initierar här en dialog mellan de tre.

I verket fungerar baletten både som ett system av symboler men även som ett ramverk för nya kroppsligheter. Istället för att ringa in balettens mittpunkt, försöker Sebastian Lingserius och Love Källman finna dess yttre gräns, och låta verket facilitera för åskådarens fråga: Vad och Var är baletten? Var går dess gräns, och om den inte finns, var är skuggan?

Detta är inte en annorlunda balett, utan en (av)vikande. En kropp som manövrerar alla sina riktningar, planlagd och inriktad men utan förut-bestämd representation. En återvändning till baletten där paradoxala logiker kollapsar. Ett efter-politiskt subjekt, som tycks kunna stå för allting.

Vårt tredje alternativ är inte den ena eller den andra, utan båda!
Ett krig för kärlek, ett kärleksfullt krig, en kärlek till krig, krigen kärlek, leken krikä, kräken ke, äkenkren.

Koncept/Koreografi/Dans: Sebastian Lingserius | Med: Love Källman | Ljus: Sebastian Lingserius & Axel Norén| Musik/Ljuddesign: Franz Edvard Cedrins| Produktion: KASS Produktion | Samproduktion med: Weld| Utvecklat i residens hos: CCAP, MDT Stockholm och Weld | Med stöd av: Statens Kulturråd

SEBASTIAN LINGSERIUS
är en frilanskoreograf/performer baserad i Stockholm. Utbildad först på Kungliga Svenska Balettskolan, vidare gjorde han en master i koreografi på DOCH. År 2011 startades KASS produktion, genom vilken han producerar sina verk i nära samarbete med hus såsom Weld, MDT och Dansens Hus i Stockholm. Genom att ha dansat och koreograferat de senaste 10 åren, anser han dans vara en möjlighet att omdefiniera vad det mänskliga subjektet möjligen skulle kunna bli.

LOVE KÄLLMAN
är en frilansdansare , utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan, som varit verksam i Stockholm sedan 2004 och arbetat med koreografer såsom Björn Elisson, Malin Elgan, Cristina Caprioli, Eva Lundqvist, Dan Johansson, Mårten Språngberg/Xavier Leroy och Sidney Leoni m.fl. Hans samarbete går tillbaka långt i tiden, till stare efter deras avslutade utbildning tillsammans, och han har tidigare medverkat i verken Magnetfälten, Tredje fasen, Ofas, alt.org och Mover.

FRANZ EDVARD CEDRINS
är kompositör, konstnär  och koreograf, baserad i Stockholm. Han är utbildad på Dramatiska institutet och har presenterat arbeten vid bland annat Norrlands Operan, Dramaten, Sveriges Television, Prins Eugens Waldemarsudde, Oslo National Theatret, Steirischer Herbst m.fl. Hans arbeten omfattar ofta dans, skulptur, installation, fotografi, ljudkonst och musik. Som ljudkonstnär, musikproducent och kompositör har han under de senaste åren arbetat med koreografer som Gunilla Heilborn, Halla Ólafsdóttir, John Moström och Sebastian Lingserius.

Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Stockholms läns landsting