9+10 okt. Dissolution / Joel Nordström, Eric Sjögren, Anton Andersson

Fredag 9 okt kl 19.00
Lördag 10 okt kl 18.00

Weld
Norrtullsgatan 7

Boka: book.weld.se


Vill jag då mer? Är det inte min dröm om livet, att bara belåten ha omkring mig tingens världsligt, himmelska behag?

Dissolution är en komposition för skum, ballong, rök och konfetti med syfte att föreslå andra relationer mellan människan och världen idag. Med utgångspunkt i objekt-ontologi och spekulativ realism söker föreställningen skapa en värld bortom humanismens idé om människan som världens mittpunkt. Genom att placera objekt och material i huvudrollen och skapa direkta upplevelser av form, rörelse, rytm och tid vill föreställningen förstå vad det innebär att vara en del av världen snarare än dess upphov. Hur förblir världen okänd? Kan vi nå en förundran inför tingen i sig?

Dissolution är ett försök att upplösa samtidens narcissistiska subjekt och skapa ett uppgående i en värld som återigen är levande.


Idé: Joel Nordström, Eric Sjögren, Anton Andersson
Ljuddesign: Eric Sjögren
Ljusdesign: Anton Andersson
Dramaturgi: Joel Nordström
Tillverkning: Johan Andrén, Liselotte Bramstång

Med stöd av Kulturrådet och Stockholm Stad.
Samproduktion med Weld.
Utvecklat under residens på Weld, Skogen och Turteatern.

Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm


Joel Nordström
är dramatiker och dramaturg. Han har en kandidatutbildning i Teatervetenskap och har gått Stockholms Dramatiska Högskolas kandidatutbildning Dramatik/dramaturgi. Han arbetar som dramaturg på Göteborgs Stadsteater och skriver manus för teater och film.

Eric Sjögren
är utbildad ljuddesigner vid Stockholms dramatiska högskola. Han arbetar som verksamhetsledare och är en del av den konstnärliga ledningen för konstgruppen The non existent Center och platsen Ställbergs gruva samt som frilansande kompositör inom scenkonst.

Anton Andersson
är ljusdesigner, utbildad på Stockholms Dramatiska Högskola. Han arbetar brett inom scenkonst och konsertsammanhang och har bland annat samarbetat med Anna Öberg, Rosalind Goldberg, BamBam Frost, Norbergfestivalen och Teatr Weimar.


Med anledning av Covid-19

Vi har för närvarande begränsat antal platser med säkert avstånd mellan stolarna. Endast förhandsbokning gäller. Kom i tid.
OBS! För allas skull ber vi publiken att hålla avstånd till varandra och undvika köbilning.