Skogen tar oss till skogen 19+20 juni

Welds rum förflyttas och tar form som ett skugglikt avtryck mitt i skogen. I en buss tar vi oss gemensamt ut ur staden.Väl framme iscensätts teaterns sociala ritual i ett tomrum där konsten och vi för ett ögonblick får sväva fritt.

När Weld återuppstår som spegelbild i skogen blir verket tystnaden och rymden, vilandet och väntandet. Vi åker bort från det bekanta. Från staden och rummet som fast och definierat. Vi åker till en plats där det fasta förflyktigas, där Welds golv plötsligt intas av andra aktörer – småkryp, mossor och sly.

—–

Skogen är ny en plattform i Göteborg vars konstnärliga ledare är av Johan Forsman och Johan Rödström. Som konstnärer har de sin bakgrund inom scenkonsten, men rör sig idag över flera konstnärliga fält. De skapar ofta verk/situationer där rollerna som konstnär och curator vävs samman.

Genom att arbeta med att framhäva förutsättningarna för olika rum, situationer eller ekonomier, och undersöka dess olika lager av betydelser, spår och konventioner, skapar Johan & Johan verk där rummets förutsättningar, potentialen i det mänskliga mötet och utrymmet för kritisk reflektion övertar narrativets roll som verkets utgångspunkt och arbetsfält.

Johan & Johan står tillsammans bakom  Sjömanskyrkan inombords som i december 2011 utsågs till bästa föreställning/publikens val i tidningen Nummer. Verket spelades i år under Göteborgs Dans & Teater Festival som en del av det nordiska programmet. Andra föreställningar som duon skapat är bland annat ZOO och Insulinom.

Johan Rödström är utbildad Scenograf på Dramatiska Institutet och har arbetat som ljussättare och scenograf.

Johan Forsman är utbildad inom litteraturvetenskap och filosofi. Johan Forsman har också bakgrund som performer i olika svenska och internationella kontexter.

www.johanjohanproduktion.se
skogen.pm

Ett projekt av Johan & Johan, producerat av Weld och Skogen.