Weld Company 21 Nov-19 Dec

Weld Company 2014 

Under december arbetar den tyske koreografen och skulptören Julian Weber med kompaniet. Liksom tidigare inbjudna gästkoreografer har Weber fått i uppdrag att tillsammans med kompaniet skapa en ny koreografi under restriktionerna ”No Talking No Props”.

Weld Company – ett projekt som initierades av Weld 2013 – återkommer nu 2014 med sitt andra segment. Under hösten arbetar en ny konstellation på Weld som överlappas med förra årets kompani. Under hösten skapas två helt nya verk av koreograferna Rebecka Stillman och Julian Weber (DE) även detta år på temat ”No Talking No Props”. Kompaniet har också arbetat under en period med Margaretha Åsberg.

17 december kl. 19.00
18 december kl. 12.00 (OBS! Lunchföreställning)
19 december kl. 19.00 Avslutningskväll Weld Company+Julian Weber+ Rebecka Stillman


Weld Company 2014 är: Anna Westberg, Elias Girod (FI), Per Sacklén, Caroline Byström, Pavle Heidler (HR) och Josefine Larson Olin.

 

WELD COMPANY
är ett förslag till hur man kan återupptäcka och omvärdera idén om hur ett danskompani fungerar. Weld Company uppdaterar kompaniformen och utgår ifrån ett kollektivt arbete som förs genom en av Weld tydligt given struktur. Förutom att samarbeta med gästkoreografer initierar kompaniet egna projekt och händelser samtidigt som man undersöker det svenska dansarkivet. Kompaniets medlemmar bidrar med- och är delaktiga i att välja innehåll. Huvudfokus ligger på det utrymme som friläggs för att praktisera konstformen. Att bli den dansande kroppen, det dansande kollektivet och att genom detta ställa frågor kring dans och koreografi idag.

Förutom att producera nya koreografier är ambitionen är att noggrant dokumentera, redovisa och diskutera de frågeställningar, processer och resultat som växer fram på vägen. Dels genom publika föreställningar, samtal etc. Men också kontinuerligt via kompaniets blogg, som hittas på company.weld.se. Årligen produceras också en bok som en kompletterande förlängning av projektet. Den första upplagan med namnet “No Talking, No Props” släpptes 24 oktober och finns att köpa på Weld.
 
Inom ramen för Weld Company finns ett samarbete med ljusdesigner Ronald Hessman och designer Erik Annerborn vilka har fått uppgiften att skapa varsin kollektion. En uppsättning på tre olika variabler av ljus respektive kostym som inbjudna koreografer och kompaniet kan välja ur.

Producerat av Weld

Med stöd av Stockholms stad, Statens kulturråd och Stockholms läns landsting