Weld Company

Weld Company  som initierades 2013, arbetar med ett stor grupp  koreografer och dansare som företräder skilda generationer, arbetsmetoder och uttryck. Weld Company rör sig obehindrat genom större och mindre format och genom att utveckla och vidareutveckla idén om ett danskompani och vad det kan vara och göra idag.
Läs mer om projektet längre ner på sidan.

Under hösten 2018 skapar Yvonne Rainer och Frédéric Gies nya verk för Weld Company.

Läs mer här om Yvonne Rainers verk Again? What Now? Spelas 14-21 oktober

Läs mer här om Frédéric Gies verk Tribute. Spelas 7-9 december

Hösten 2017 hade kompaniet nypremiär på  helaftonsverket Phoenix som hade premiär på Dansens Hus stora scen 2016, en koreografi av Rebecka Stillman i samarbete med kompaniet. Kompaniet arbetade också med Matthias Sperling och Georgia Vardarou samt Andros Zins Browne. Hösten 2017 startade även projektet Weld Company Extended som bjöd in en ny grupp dansare till att fördjupa sig i kompaniets arbete. Läs mer nedan.

 

Turné 2019
Again? What Now? av Yvonne Rainer + Weld Company på Malmö Konsthall 14-17 februari Läs mer här

 

Säsong 2018

7 (premiär) 8, 9 december
Tribute av Frédéric Gies+ Weld Company

14 (premiär), 17, 18, 19, 20, 21 oktober
Again? What Now?  av Yvonne Rainer + Weld Company

 

Säsong 2017

Phoenix  av Rebecka Stillman+ Weld Company
10+11, 17+18, 24+25 oktober kl 19.00

Rebecka Stillman+ Weld Company Extended
Öppet hus 14 oktober (tid meddelas senare)

Georgia Vardarou + Weld Company
fredag  3 nov  kl 19.00

Mathias Sperling  + Weld Company
söndag 12 nov  kl 18.00

Andros Zins Brown + Weld Company
fredag den 8 december kl 19.00


Weld Company minifestival med Litó Walkey mfl.

15-17 december

 

Läs mer om idén samt följ länkar till kompaniets blogg etc nedan.

Weld Company blogg company.weld.se
Weld Company på Vimeo
Weld Company encyclopedi (treesandoctopusesblog)

Weld Company 2017 är: Caroline Byström, Robin Dingemans, Sybrig Dokter, Marie Fahlin, Noah Hellwig, Elias Girod, Disa Krosness,Robert Malmborg, Sandra Lolax, Per Sacklén, Hanna Strandberg, Andrea Svensson, Anna Westberg

Weld Company Extended 2017 är: Elise Nuding, Ursula Nill, Emma Strandsäter, Max Wallmeier och Johan Hillgren

Weld Company samlar dansare och koreografer från olika generationer och sammanhang som vill utmana formaten för hur koreografi skapas. De fördjupar sig i olika koreografiska arbetsmetoder och i frågor kring det kollektiva och det gemensamma. Weld Company är ett förslag till hur man kan återupptäcka och omvärdera idén om hur ett danskompani fungerar och uppdaterar kompaniformen genom ett kollektivt arbete som förs genom en av Weld tydligt given struktur. Förutom att samarbeta med gästkoreografer initierar kompaniet egna projekt och händelser samtidigt som man undersöker det svenska dansarkivet. Kompaniets medlemmar bidrar med- och är delaktiga i att välja innehåll. Huvudfokus ligger på det utrymme som friläggs för att praktisera konstformen. Att bli den dansande kroppen, det dansande kollektivet och att genom detta ställa frågor kring dans och koreografi idag.

Förutom att producera nya koreografier är ambitionen är att noggrant dokumentera, redovisa och diskutera de frågeställningar, processer och resultat som växer fram på vägen. Dels genom publika föreställningar, samtal etc. Men också kontinuerligt via kompaniets blogg. (se ovan) Årligen produceras också en bok, “No Talking, No Props”  som en kompletterande förlängning av projektet. Böckerna kan köpas på Weld. 

Weld Company är initierat av och konceptualiseras av Anna Koch/Weld
och produceras av Weld i samarbete med Nordberg Movement

För vidare frågor kontakta Weld