17-21 juni. Vanföreställningar – målningar av Lotta Melin

Under en vecka i juni fyller Lotta Melin Welds rum med målningar, objekt och konstnärsböcker samt performance med inbjudna gäster på både vernissage och finissage.

Vi är glada att för första gången i Stockholm presentera en utställning av koreograf Lotta Melin, som ägnat sig åt måleri de tre senaste åren. Som en förlängning av sin koreografiska praktik, skapar hon nu med kinesisk tusch närstudier av organiska kroppar. Att med måleriets hjälp öppna kroppen och betrakta den inifrån. Naturens eller människokroppens insidor med dess fibrer, vävnader, muskulaturer eller skelett. Hon använder sig av papperets materialitet, det taktila och fysiska för att skapa kroppslig närvaro. Dessa målningar och objekt kan fylla rum från golv till tak, bli mobiler eller bestå av miniskulpturer som konstnärsböcker.

Lotta Melin fick uppmaningen att börja måla genom en dröm. Genom att följa uppmaningen kom hon att överraska både sig själv och sin omgivning. Dels med det högintensiva måleri som kom ut, men också det ekvilibristiska hantverket.
Var hade hon lärt sig det?

Döden och kroppens efemära tillstånd har på ett symboliskt sätt alltid legat till grund för Lotta Melins konstnärliga arbete.  Som en bro till en annan värld har hon upplevt döden som en dimension där tankens frihet kunnat söka det lugn och den trygghet hon behövt för att göra sin konst.

Som koreograf har Lotta Melin framgångsrikt skapat dramatiska narrativ, visuellt starka föreställningar ofta i samarbete med erkända musiker och konstnärer inom det experimentella fältet.

Vernissage 17 juni kl. 16.00–20.00 med performance kl.18.00
Gäster: Katarina Eriksson, Anna Lindal, Hild-Sofie Tafjord och Anna Koch
18-21 juni kl. 14.00–20.00
Finissage 21 juni kl. 14.00-20.00 med performance kl. 18.00
Gäster:  Anna Westberg, Carl-Michael von Hausswolff, Dan Gustavsson, Anna Lindal och Eva Lindal