17+18+20 aug. It’s been a while since you hollowed my bones / Elise Mae Nuding

It’s been a while since you hollowed my bones
(en koreografisk installation)

17 augusti kl 19.00
18 augusti kl 19.00
20 augusti kl 16.00

Weld
Norrtullsgatan 7

Boka: book.weld.se

Du är inbjuden att möta en serie koreografiska material.

Du är inbjuden att navigera dessa möten genom sensation och fantasi.

Välkommen in i rummet.

It’s been a while since you hollowed my bones bjuder in till möten med språkets kalejdoskopiska utveckling. Den utforskar performativa relationer mellan språk, bild och sinnesförnimmelse. Den bjuder in till att aktivera en somatisk-lingvistisk sensibilitet, där språk och ord upplevs som förkroppsligade processer.

Detta projekt har utvecklats genom olika faser av utforskning spridda över flera år, och samlat spår från den konstellation av människor och platser som har format dess bana. Den fortsätter att utvecklas, reagerar och formas av de specifika platser och sammanhang den lever i.

It’s been a while since you hollowed my bones har fått stöd i form av residens och performance-plattformar på Weld, Dans i Blekinge, Dans Plats Skog och Danscentrum Väst.

It’s been a while since you hollowed my bones skapas och framförs av Elise Mae Nuding och har formats av insatser från följande medarbetare: Sarah Spies, pavleheidler, Bosse Olofsson och Pontus Pettersson

Ljusdesign: Katya Lukoshkova


ELISE MAE NUDING (UK/SE)
verkar som konstnär inom dans och koreografi. Hon kommer ursprungligen från Storbritannien men är baserad i Sverige sedan 2015 och har varit aktiv som dansare, koreograf, och pedagog såväl i Sverige som utomlands. Hennes koreografier har presenterats i Sverige, Storbritannien, USA, Portugal, och Tyskland och hennes skrivande arbete visas i ett antal publikationer som spänner över det akademiska och det kreativa. Elise har en M.A. med utmärkelse från London Contemporary Dance School och B.A. från Brown University. Hon har undervisat regelbunden på SKH/UniArts i Stockholm och Balettakademien Stockholm och för närvarande är adjunkt i dans på Högskolan för scen och musik, Göteborgs Universitet.


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm