2–10 sep. Moving Landscapes / QUARTO

Efter tio års arbete med det svarta kilometerlånga repet, som förde QUARTO till både oanade platser och framgångar, fortsätter de här sitt konstnärliga kompromisslösa utforskande av kroppar i relation till material. I år är det 20-årsjubileum för QUARTO. Deras nya arbete Moving Landscapes visas som videoinstallation/performance på Weld den 8-10 september. Dessutom som en urban intervention på Odenplan den 3 september.


Moving Landscapes (Videoinstallation och performance)

8 september.
Öppettider 17.00–21.00 (Performance kl 19.00)

9 september.
Öppettider 15.00–19.00 (Performance kl 18.00)

10 september.
Öppettider  14.00–18.00 (Performance kl 17.00)

Weld, Norrtullsgatan 7

Erlagd entréavgift till utställningen gäller för alla dagar den pågår. Kom och gå som du vill.

Moving Landscapes är ett barnvänligt evenemang.
————–

Moving Landscapes (Urban intervention)

3 sep kl 14.00–16.00
Odenplan

Fri entré


Moving Landscapes är en performativ installation, ett platsspecifikt verk och en videoserie där våra värderingar och attityder till territorium, lokalitet, boendeekologi och porositeten mellan privat och offentligt utforskas i en intrikat koreografi av kroppar och en metallkub.

Moving Landscapes fysiska struktur är avsiktligt enkel. Det är en tom volym, en tredimensionell kub gjord av metallrör som mäter 3x3m. Betraktad i sig själv, i sin grundläggande konstruktivistiska enkelhet, existerar denna stödstruktur som en representation av de porösa gränserna mellan internt och externt, privat och offentligt. Det är ett tvetydigt skelett som upprätthåller det tomrum, inuti och runt vilket vi kan vistas.

QUARTOs intresse för kuben som ett performativt verktyg utvecklas längs två kompletterande forskningslinjer som hanterar dess inneboende paradox: betongmaterialiteten i dess skelettkonstruktion och immateriell tomhet, tomheten i den som bara antyder den porösa verkligheten i ett internt/externt utrymme. Kubens konkreta konstruktion är av intresse för QUARTO när det gäller arbetet (konstruktion som verb) och den fysiska närvaron (konstruktion som substantiv).

Kubens materialitet, som är i en pågående process av demontering genom aktiviteten hos de kroppar som engagerar sig i den, genererar koreografier av beteende och samarbete som påverkar och formar verkets rumstid. Genom att behandla kuben som ett pågående arbete – att tillverka den, transportera den och bebo den – fortsätter QUARTO den performativa procedur som de tidigare utvecklade i förhållande till repet.

Läs mer


QUARTO
är en konstnärsduo som grundades 2003 av Anna Mesquita och Leandro Zappala. De bor och arbetar mittemellan två mycket skilda kulturer – Brasilien och Sverige. QUARTO ägnar sig åt en långvarig forskning tillsammans med konstnärer och forskare inom interdisciplinär konst, som involverar både teori och praktik. Engagerade i filosofiska frågor om maktrelationer och kroppens gränser, försöker de skapa tankar och subjektivitet genom en radikal, visuell och fysisk upplevelse.

quarto.se


Koreografi, koncept och framförande: Anna Mesquita & Leandro Zappala
Konstnärlig rådgivare: Igor Dobričić
Ljusdesign & teknisk koordinator: Tobias Hallgren (Lumination of Sweden)
Ljuddesign: Tim Palmer
Filmfotografi: Gregori Bastos, Mary Isaac, Osama Elgendy, Anton Abrahamsson & Maria Berg (Septemberfilm).
Klippning och postproduktion: Leandro Zappala, Henrik Norberg (Septemberfilm) & Gregori Bastos.

Samproduktion: Weld, Dansens Hus Stockholm & Art Stations Foundation / Susch Museum (Schweiz).

Samarbeten och kommande turné: MDT (Sverige), Breaking Walls Festival Cairo (Egypten), Art Stations Foundation / Museum Susch (Schweiz), GAM Cultural Center (Chile) Panorama International Dance Festival (Brasilien), The National Institute of Performing Arts – INAE (Uruguay) och Campo (Brasilien).

Med stöd av Statens Kulturråd.


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm