21, 22, 24 mars. Cheating Discipline and Other Artistic Affairs / Gry Tingskog

Hon låter ord möta sin kropp. Språket förändrar hennes porösa hud inifrån. Ord utformar hennes substans till en specifik kropp; en fiktionell verklighet av förändring. En kropp; tiden rinner; en annan kropp. Hon flyter, tänker och fantiserar. När hon observerar sin omgivning sväljer hon den, gör den till del av sin materia. Hon skiftar, rummet skiftar med henne; tillsammans rinner de in i en ny situation, en annan fiktion; verkligheter målas om av att hon rör sig genom dem.

Cheating Discipline and Other Artistic Affairs glider mellan och genom lager av disciplin(er) i kroppen. Flackande fram och tillbaka är verket otroget mot dans som disciplinerande arbete och konstnärlig disciplin genom affärer med andra konstnärliga yttringar; en multidisciplinerad kropp. Genom att röra sig igenom sociala, imaginära, språkliga och sensoriska kroppar utan hängiven kontinuitet, skapas mångfaldiga affärer. Affärerna skapar otrogna kontrakt, förföriska läckage och varierande sätt att spendera tid tillsammans som existerar inom, men bedrar, den disciplinära ordningen.

21 mars kl 19.00
22 mars kl 19.00
24 mars kl 18.00

Weld, Norrtullsgatan 7
Boka: book.weld.se


Av och med Maia Means, Amina Szecsödy, Oda Brekke och Gry Tingskog
I samarbete med Chloe Chignell, Ellen Söderhult, Tuuli Vahtola, Molly Engblom, Rebecka Berchtold, Tiia Kasurinen, Emma Strandsäter, Felicia Bjurefors och Lina

 

Koncept/koreografi Gry Tingskog

 


MAIA MEANS
är en frilansande dansare med en kandidat i dans från DOCH, Stockholms Konstnärliga Högskola. Maias konstnärliga praktik innefattar performance, text och organisationsarbete. Hon medverkar i verk av bland annat av Mette Ingvartsen, Gry Tingskog och Karen Eide Bøen och samarbetar med Oda Brekke i deras performance On top of things. Maia är medredaktör för den koreografiska tidskriften This Container och sitter i styrelsen för INSISTER SPACE.

GRY TINGSKOG
arbetar med koreografi tillsammans med dans, skulptur, målning och skrivande. Hon studerar för närvarande en MA i koreografi och performance vid Justus-Liebig-Universität i Giessen, Tyskland och har en kandidat från DOCH. Gry har medverkat i verk av bland annat Ellen Söderhult, Halla Ólafsdóttir och Eliisa Erävalo och Anne Juren. Hon är styrelseledamot i INSISTER SPACE.

AMINA SZECSÖDY
arbetar inom teater och performance och hennes praktik kombinerar performance, skrivande och regi. Hon har medverkat i verk av bland annat Myriam Lefkowitz, Aron Skoog och Jenifer Malmqvist. För närvarande bor och arbetar hon i Frankfurt am Main där hon studerar sin kandidat i Applied Theatre Studies vid Justus-Liebig-Universität i Giessen.

ODA BREKKE
arbetar med experimentell dans och text. Hon är utbildad vid programmet i dans vid Stockholms Konstnärliga Högskola (2017).  Som performer arbetar Oda i verk av Karen Eide Bøen, Gry Tingskog, Ellen Söderhult och Mira Mutka. Hon samarbetar med Maia Means i arbetet On top of things och de publicerar även podcastserien Danstrubbel tillsammans med Lisa Schåman. Genom organisationen INSISTER SPACE och studion höjden arbetar hon med att producera kollegiala kontexter och gränssnitt för konstnärligt arbete.