25+26 maj. fett glider feather genom ordet / Marie Fahlin

Under två dagar presenterar koreografen och dansaren Marie Fahlin ett utkast till en dans med titeln fett glider feather genom ordet. På torsdagen gästas också kvällen av utställningsaktuella konstnären Leif Elggren med danssolot That Little Idiot Telling Truths.

Båda verken ingår i samma entrépris men That Little Idiot Telling Truths visas endast den 25 maj kl 19.00


fett glider feather genom ordet
/ Marie Fahlin

Torsdag 25 maj
kl 12.00
kl 18.00
kl 19.30

Fredag 26 maj
12.00
18.00
19.30

OBS! Begränsat antal platser

Boka: book.weld.se

That Little Idiot Telling Truths
Leif Elggren

Torsdag 25 maj kl 19.00

Boka: book.weld.se


fett glider feather genom ordet

gamla rester, några nya små korta, minimala gester, tecken för komma och fotryck, ihoprynkade smågrejer, cirkla runt något otydligt, eller låta det cirkla runt, snurra runt i ordtramsande och frasinbillningar som inte blir till, enstakheter trotsar på ändå

fett glider feather genom ordet är ett utkast till en dans och en text där ord och rörelse är rester av varandra, som inte sträcker sig mot utan står bredvid, intill, och där feather och hennes systrar tråd, bone och fett dansar stilla i tur och ordning.

Koreografi och dans: Marie Fahlin
Musik: Johan Arrias, ”Ruins” från skivan Pour Alto Seul

MARIE FAHLIN
är koreograf, dansare och curator baserad i Stockholm. Hon disputerade i performativa praktiker med inriktning koreografi vid Stockholms konstnärliga högskola med projektet Moving through Choreography – Curating Choreography as Artistic Practice 2020. Inom projektet utvecklade hon ett intresse för dressyr och dess relation till koreografi och curatering. Verken tog form som texter, koreografier och objekt och curaterades i form av utställningar och performance. 2023 påbörjade Fahlin sitt nya forskningsprojekt vid SKH, finansierat av Vetenskapsrådet, The Curative Act.

That Little Idiot Telling Truths
Leif Elggren

Konstnären Leif Elggren som just nu är aktuell med Konungarikena Elgaland-Vargaland: Världsutställningen 2023 på Accelerator framför That Little Idiot Telling Truths – ett 20 minuter långt danssolo till musik av Joachim Nordwall.


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm