27 okt. Weld Extended + Przemek Kamiński (PL/DE)

Dessa veckor står projektet Weld Extended i fokus. Till denna process har vi bjudit in dansarna Argyri Samiotaki, Kacper Migas, Sigrid Sjöholm, Yari Stilo, Sanna Lundström till att arbeta i studion med koreografen Przemek Kaminski. Arbetet kommer att utgå från ett 4-delat skrivet partitur som Przemek utvecklar. Varje del är en distinkt dans, baserad på en uppsättning av vissa instruktioner.


Fri entré

27 oktober kl 18.00 + 19.00

Weld
Norrtullsgatan 7

Boka: book.weld.se

Visningen av arbetet som är ca 20 minuter följs av ett samtal kring processen. De som vill är välkomna att stanna och ta del av båda visningarna.


Weld Extended är ett projekt som är en fortsättning på vårt kompaniarbete och som ser lite olika ut för var gång det sker. Det är främst ett öppet projekt med dansare/koreografer som inte har arbetat med oss i denna konstellation tidigare. Här vill vi ge plats för processer som inte nödvändigtvis måste ha en premiär med allt vad det innebär, utan där fokus kan ligga på själva arbetet.

Inbjudan till koreografen består av att dela med sig av sin praktik, återvända till äldre material eller skapa nytt. Att skapa ett koreografiskt material som sedan delas genom en öppen visning. Detta som en möjlighet för koreografen att stiga ur vanor eller att få en fördjupning genom förutsättningar som ger fokus och koncentration endast på det konstnärliga arbetet.

För dansaren ger det möjlighet till att uppleva nya metoder och estetiker, att berikas och utmanas samt att möta kollegor som man kanske aldrig har jobbat med tidigare. Weld vill öppna upp för fler svenska och internationella dansare och koreografer att arbeta ihop genom nyfikna processer.


PRZEMEK KAMINSKI (PL/DE)

Polskfödd, Berlinbaserad konstnär, koreograf, dansare och lärare. Hans utvidgade koreografiska praktik utvecklas genom olika format och medier, där han engagerar sig i förkroppsligande och poetik av rörelse, fantasi och sensualitet, queer njutning och önskningar. Detta tvärvetenskapliga tillvägagångssätt återspeglas genom hans utbildning.

Han har en Bachelor of Arts-examen i ”Dance, Context, Choreography” (HZT lnter-University Centre for Dance Berlin, Berlin University of the Arts) och en Master of Arts-examen i ”Visual and Media Anthropology” (HMKW, Berlin). Som komplement till hans akademiska utbildning finns en rik mängd kunskap som samlats under många års studier av olika former av dans, improvisation, somatiska metoder och fysiska praktiker.

Hans koreografiska verk har presenterats på bland annat Cinedans Festival at Eye (Amsterdam), Diskurs Festival (Giessen), HAU Hebbel am Ufer (Berlin), K3 | Tanzplan Hamburg (Hamburg), Kunsthalle Zürich (Zürich), LETO Gallery (Warszawa), Museum of Art (Łódź), Nowy Teatr (Warszawa), Pawilon (Poznań), radialsystem (Berlin), Sophiensaele (Berlin), PQ Prague Quadrennial of Performance Design and Space (Prag), Tanztage Festival (Berlin).

En viktig del av hans konstnärliga praktik är att utforma och underlätta experimentella lärandeformat – utrymmen för kollektivt forskande, utforskande och delning – som ett sätt att generera förkroppsligade former av kunskap. Hittills har han lett workshops på K3 | Tanzplan Hamburg (Hamburg), University of Fine Art (Dresden), Centre in Motion (Warszawa), LOFFT (Leipzig), radialsystem (Berlin), DOCH The School of Dance and Circus (Stockholm) m.m.

Przemek var koreograf i residens på K3 | Tanzplan Hamburg (Hamburg), Workshop Foundation (Budapest) och l.C.l./CCN (Montpellier). Han har haft stipendier från Senatsverwaltung für Kultur und Europa, Fonds Darstellende Künste eller National Performance Network. Som dansare har han samarbetat med Nevin Aladag, Juan Dominguez Rojo, Nicole Seiler, Isabelle Schad och Jeremy Shaw.

przemekkaminski.com


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm