29 april. Gnistrande Samtal: Informella samtal om dans och koreografi

Gnistrande Samtal: Informella samtal om dans och koreografi initierat och modererat av Carima Neusser

Den 29 april bjuder vi in till det fjärde tillfället av intima samtalskvällar för dig som arbetar med dans och koreografi. Dessa kvällar börjar med ett konstnärssamtal med konstnärer från det internationella dansfältet vilket efterföljs av frågor och ett öppet samtal. Till denna kväll har Thomas Zamolo bjudits in.

Under denna kväll utgår vi från samtal om ljusets koreografi. Vi undersöker ljusdesignens möjligheter- och dess förhållande till den koreografiska praktiken.

Tanken är att dessa presentationer kan leda oss in i nya samtalsämnen, frågeställningar och reflektioner kring våra konstnärliga praktiker och arbeten. Initiativet kommer från en önskan om att berika dansfältet med perspektiv på dans och koreografi som skiljer sig från det vedertagna sättet att prata om dans och koreografi. Med samtalen vill vi skapa större konstnärlig mångfald och nya former för diskussioner om dans och koreografi.

Samtalen kan också ses som ett svar på en längtan för konstnärliga diskussioner som kan ske kollektivt och som kan stärka vår gemenskap som konstnärer och öppna för nya möten och nätverk. Vi vill skapa en plats för givande utbyten som fokuserar på konsten och det konstnärliga direkt och utan självcensur. Vi kommer att diskutera allt ifrån dans, koreografi, process, våra kroppars outtömliga potential, det okända inom oss och livet självt. Vi vill initiera möten som hämtar inspiration från våra konstnärliga visioner, önskningar, reflektioner och framför allt vår nyfikenhet på kropp, dans och koreografi.

Vi formar kvällen tillsammans!


Samtalen är öppna för utövare av dans och koreografi samt konstnärer som arbetar med kropp, rörelse och performance.

29 April från 18.00

Weld
Norrtullsgatan 7

Max 15 personer.

Det bjuds på fika

Språk: Engelska

Fri entré.

Reservera plats på: book.weld.se

Medverkande konstnär: Thomas Zamolo

Samtalen är modererade och organiserade av Carima Neusser i samarbete med Weld och Vision Forum


THOMAS ZAMOLO

Thomas Zamolo, född i Frankrike, är en eklektisk konstnär vars praktik är rotad i skärningspunkten mellan fotografi, dans och ljusdesign. Hans konstnärliga resa började för tjugo år sedan och för samman erfarenheter inom scenkonstområdet som dansare, koreograf, repetitionsledare och ljusdesigner.

Som fotograf är Thomas kanske mest känd för sitt arbete med Polaroid Composites. Hans verk har ställts ut flitigt, inklusive grupp- och separatutställningar i Europa och USA. Han representeras av Little Big Galerie i Paris och Arles, han har varit en del av viktiga instant Photography Publications. Sedan 2010 har hans omfattande danskarriär och intresse för bildkonst också fått honom att ge sig in i teaterns- och performance designens värld med ett stort intresse för ljusets dramaturgiska natur. Som ljusdesigner har Thomas skapat ljuskreationer för de senaste verken av Fred Gies, Anna Pehrsson och Cristina Caprioli och är en långvarig samarbetspartner med koreografen Tilman O’Donnell. Han är för närvarande bosatt i Stockholm.