3+4 dec. TONTRÄGER / Martin Sonderkamp (DE/SE) & Darko Dragičević (RS/DE)

Människor använder språk överallt varje dag. Beroende på när och var något sägs, skapar tal konkreta utrymmen och specifika platser i sig.

TONTRÄGER behandlar möjligheten att översätta texter till rörelse, ljud och kroppslighet och spelar med ständigt nya konfigurationer av kropp, rymd och objekt. Genom detta görs tidigare dolda platser synliga för betraktaren. Genom att lyssna, distribuera och arrangera, utforskar två kroppar möjligheterna till handling i de tomma utrymmena mellan text, objekt och scen.

TONTRÄGER bygger på inspelade samtal om förkroppsligade upplevelser av offentliga, privata och imaginära rum. Dessa samtal har förts med konstnärerna Zeina Hanna, Claudia Heu, Susanne Karow, Zorica Milisavljević och Mengfan Wang.

Skapad i samarbete med ljudkonstnären Vera Pulido och ljusdesignern Catalina Fernandez.
Producerad och framförd av Martin Sonderkamp och Darko Dragičević och samproducerad av Tanzfabrik Berlin.

Foto: Dieter Hartwig


Weld
Norrtullsgatan 7

3 december kl 19.00
4 december kl 16.00

Boka: book.weld.se


Koreografi, framträdande: Darko Dragičević, Martin Sonderkamp
Röster: Shannon Cooney, Mika Hayashi Ebbesen
Konstnärligt samarbete: Zeina Hanna
Ljus: Catalina Fernandez
Ljud: Vera Pulido
Teknisk assistans: Jochen Haker, Andrea Parolino
En produktion av: Darko Dragičević och Martin Sonderkamp
Samproducerad av Tanzfabrik Berlin


Darko Dragičević (RS/DE)
är född i Belgrad och bor i Berlin. Han har ställt ut sina verk internationellt sedan 2003. Han har en utvidgad praktik av performance, koreografi och film och är involverad i tvärvetenskapliga projekt och tvärmediala samarbeten. Hans senaste verk inkluderar Inequality as Practice – ett samarbete med Goetheinstitutet i Belgrad, forskningsprojektet Exhaustion and Exuberance/I Can, I Can’t: Four Figure Studies och performanceprojektet Take me somewhere nice med Christina Ciupke som hade premiär i oktober på TanzFabrik Berlin. Han undervisar vid institutioner som DOCH/Stockholm University of the Arts, ZZT/HfmT Köln, Folkwang Universität Essen, Y-Institut/Hochschule der Künste Bern och Tanzquartier Wien.

Martin Sonderkamp (DE/SE)
studerade dans och koreografi vid SNDO i Amsterdam. Hans koreografiska arbete strävar efter att utvidga disciplinära och estetiska gränser mellan dans, visuell konst och musik och rymmer former av social koreografi, installationer av blandade medier och manus för samtida föreställningar. De senaste verken inkluderar ”Approximations” (2015), ”Task 14” (2014), ”Rewired” (2013) och ”Social Movement” (2012). Han grundade och dansade i Amsterdambaserade Magpie Music Dance Company (1995–2006) och har framträtt vid ett flertal improvisationsevenemang över hela Europa, USA och Asien.