3+4 nov. fictions, stitched / Max Wallmeier & Maia Means
I fictions, stitched utforskar Max Wallmeier och Maia Means skärningspunkterna mellan koreografi och fiktion med text, torra beskrivningar, fantasier och massor av papper.
Utifrån ett intresse för hur ord formar hur vi uppfattar fysiska realiteter, tar verket en ifrågasättande titt på vardagliga upplevelser: vädret, datumet och hur väggarna ibland ändrar betydelse. Verket har skapats i studion, genom digital närhet och via budbärare som burit med sig danser från och till olika städer.
Det handlar om intimiteten och närheten i läsandet, om att ge en dans och berätta en historia. Och alltid närvarande är ljuden av papper, skrynkligt.
3 november kl 19.00
4 november kl 17.00
Weld
Norrtullsgatan 7
Boka: book.weld.se
Koreografer och dansare: Maia Means och Max Wallmeier
Tid, rum och förtroende för arbetet: Weld
Vikta papper i en ficka, sedan i en studio i Köpenhamn: Karen Eide Bøen
Referenser, en karta över en dans och omsorgsfull uppmärksamhet: Litó Walkey
Fällda knän och öppna (sedan knutna) handflator, skratt medan man faller till golvet: Tuuli Vahtola
Stöd för redigering: Jack Ohlsson
Samproduktion: Weld
Rum, landskap och nyfikenhet: MARC
Rum för vikning och testning: DC syd
Installation av filten: Åben Scene/Godsbanen
Sonisk återkoppling: Dansk Komponistforening
Resor: Konstnärsnämnden
Stöd för dansmeddelanden: Nordisk Kulturfond
Initierande tankar och metoder: Asaf Aharonsson, Gretchen Blegen och Litó Walkey
MAX WALLMEIER (DE/DK)
är en frilansande koreograf och dansare baserad i Köpenhamn. I hans arbete spelar tidsuppfattningar och olika tillstånd av uppmärksamhet en central roll. I sitt forskningsprojekt ”In the Wake” använder han reversibilitet som rörelseprincip och koreografisk strategi. Han har dansat i verk av koreografer som Yvonne Rainer, Luísa Saraiva och Lisa Bysheim.
MAIA MEANS (NO/DK)
är en Stockholmsbaserad frilansdansare som spenderar sin tid mellan performance, text och organisatoriska praktiker, alla med en stark bas i dans. Hon har arbetat med koreografer som Sindri Runudde, Björn Säfsten, Oda Brekke, Ellard/Lech och Mette Ingvartsen, och var med och startade upp det konstnärsdrivna rummet höjden.
De två koreograferna träffades under sina dansstudier på SKH. År 2019 började de samarbeta inom ramen för Litó Walkey, Asaf Aharonsson och Gretchen Blegens Circulating Book Project och skapade två böcker tillsammans. De har fortsatt att samarbeta över distans genom att skicka danser, böcker, röstinspelningar och texter via dansare/budbärare, vykort, brev och tåg.
Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm