5–8 feb. kids@weld. Wig Show

Premiär för Robin Dingemans nya dansäventyr Wig Show i vilken två dansare får 56 peruker att leva, ljuda och förändra oss alla. Föreställningen spelas i två versioner, för förskola (3-5 år) och skola (6-11 år) den 5–7 februari. Lördagen den 8 februari gör vi också Wig Show för familj (OBS! Endast en föreställning) i en variant för båda åldrar.

Två dansare och 56 peruker ljuder. Fnittriga, snirkliga ljud flyter som pärlor. Rakt, böjt, snott och tvinnat. Långt, kort, upp och ner.  Vi tycker om att forma oss själva: våra röster, vårt hår och våra kroppar. Perukerna avslöjar vilka vi är. Och kanske känner du igen oss!

En samling peruker tar oss med på en resa där ljud och rörelser uppfinns – och du gör det också. En glad resa om under vilken vi uppfinner oss själva, när vi växlar och vrider, åldras och växer. För barn, vuxna och deras sjungande ljudande hår.

Wig show är skapad av koreografen, dansaren och danspedagogen Robin Dingemans. Med dans som utgångspunkt skapar han fantasifulla föreställningar för barn och vuxna. Robin töjer på gränserna för koreografi och samarbetar ofta med både illustratörer, videokonstnärer, dramaturger, dansare och författare. I hans föreställningar finns ofta ett filosofiskt perspektiv eller utforskande tema.

Med: Robin Dingemans, Anna-Helena McLean
Koncept, röstkoreografi och regi: Yvon Bonenfant
Ljus och produktionsledning: Ricardo da Fonseca/RDF Lighting
Koreografi: Robin Dingemans
Producent (UK): Mary Paterson
Producent (SE): Robin Dingemans

Med stöd av Arts Council England Grants for the Arts, University of Winchester & University of Cork, Kulturrådet, Stockholm Stad och Region Stockholm

Samproducerad av Weld (Stockholm) och The Place (London).