9–11 juni. Georges tremble / Samuel Feldhandler (FR/AT)

Georges tremble är en danstrio av koreografen Samuel Feldhandler som behandlar komposition, tolkning och kroppen som en komplex helhet av fysiologiska/psykologiska system. Verket framförs av Yari Stilo, Elizabeth Ward och Mani Obeya.

Titeln Georges tremble uppstod ur minnet av ett specifikt ögonblick i Samuel Feldhandler’s barndom när hans farfar Georges oväntat hittade sin fars namn i Namnrummet vid Shoah Memorial i Paris. Detta generationsmöte förde gamla och djupt dolda känslor upp till ytan, vilket resulterade i ett mycket kort ögonblick av darrning.

I linje med Feldhanders forskning om hur kunskap om musikalisk komposition kan påverka en koreografisk praktik, är Georges tremble komponerad i form av en tredelad sonat. Bland andra verktyg används citat med en önskan att påminna om flera av Feldhanders konstnärliga förfäder i en relation: fraser av Dominique Bagouet, en handgest av Helen Humes, ett steg av Jimmy Slyde, hur Dizzy Gillespies kropp ackompanjerar den sista tonen i en melodi, med mera.

Georges tremble fungerar som ett poetiskt utrymme för ett dansvokabulär som inte uppstår från en enskild källa utan från ett nät av relationer.


9 juni kl 19.00
10 juni kl 19.00
11 juni kl 16.00

Weld
Norrtullsgatan 7

Boka: book.weld.se


Konstnärlig ledning, koreografi: Samuel Feldhandler
Framförd av: Mani Obeya, Yari Stilo, Elizabeth Ward
Kostym, scenografi: Alma Feldhandler
Ljusdesign: Emese Csornai
Konstnärligt stöd: Lise Lendais
Repetitionshandledning: Elisabeth Prankl-Niklas
Utomstående ögon: Alix Eynaudi, Anne Juren, Lena Schattenberg
Ljud: Samuel Feldhandler med Paul Kotal
Produktion: En samproduktion av Kompanie Samuel Feldhandler, Tanzquartier Wien, Weld och MARC – Milvus Artistic Research Center.

Med stöd av Bears in The Park, den kommunala avdelningen för kulturella frågor i Wien och Österrikes federala ministerium för konst, kultur, offentlig förvaltning och idrott, Österrikes ambassad i Stockholm


SAMUEL FELDHANDLER
komponerar dans och bor i Wien. Han växte upp i en musikerfamilj och musikaliska former fanns med i hans perception och uppmärksamhet långt innan han började fördjupa sig i dans. Idag utforskar Samuel passionerat sätt att inkorperera dessa välkända former i dansen. Han har skapat dansverk sedan 2012. Samuel har en kandidatexamen i samtida dans från Amsterdam University of the Arts och en masterexamen i koreografi från DOCH i Stockholm.

YARI STILO
är född vid medelhavskusten, på gränsen mellan Frankrike och Italien. Han har studerat vid Academie de Danse och började dansa professionellt som 21åring. Senare arbetade Yari främst för teaterbaserade danskompanier runt om i Europa. Under sin karriär gjorde Yari mer än 80 auditions och även om inte alla blev lyckosamma gav de honom möjlighet att knyta band med hundratal dansare. År 2016 kom Yari till Stockholm där han började studera vid SKH. Tre år senare började han dansa tango som följedansare. Nu arbetar Yari främst som vårdbiträde, där han också hanterar kunskaperna och önskemålen i sin inskrivna danskropp.

ELIZABETH WARD
är en koreograf och artist som för närvarande bor i Wien. Hennes senaste föreställning Hedera helix har premiär i
November 2022 på Tanzquartier Wien. Tidigare har hennes verk presenterats på Kitchen (NYC), Danspace Projects (NYC), Movement Research at the Judson Church (NYC), Disjecta (Portland), Tanzquartier (Wien), steirischerherbst (Graz), Wiener Festwochen (Wien), ANA (Köpenhamn) och Trinosophes (Detroit). Som artist har hon samarbetat och deltagit i verk av bland andra Frédéric Gies, Michikazu Matsune, Cathy Weis, Manuel Pelmuș, DD Dorvillier, Miguel Gutierrez, Philipp Gehmacher och Anne Juren. Elizabeth fick sin BA från Bennington College i Vermont där hon studerade dans och ekologi.

MANI OBEYA
är född i Nigeria och uppvuxen i England, dansare/koreograf, sångare och låtskrivare. Han har uppträtt över hela världen, bland annat på Berliner FestspielHaus, Sadler’s Wells Theatre, Barbican Theatre, New York Metropolitan Opera House och Sydney Opera House. Han är sångare i det österrikiska bandet Sofa Surfers, med vilket han har vunnit två Amadeuspriser.

ALMA FELDHANDLER
bor och arbetar mellan Paris och London. Hon har tagit en BA i konst från London College of Communication, UAL ( 2017) och en masterexamen i måleri från L’École nationale supérieure d’arts de Paris-Cergy (2021). Hennes första separatutställning ”Mités” på Galerie Derouillon i Paris öppnar i november 2022. Hon är assistent till målaren Alex Foxton (Paris) och var assistent till Peter Liversidge (London).

EMESE CORNAI
är en Berlinbaserad ljusdesigner och forskare med bakgrund inom audiovisuell konst. Hon är intresserad av att skapa brott i rigida perspektiv, att skapa dynamiska utrymmen och är en hängiven utforskare av färgers interaktion. Hon ingår i forskningsgruppen ”Reflecting Light” som är förankrad i Buda och KASK och samarbetar med projektet ”Happynest”. Hennes senaste samarbetsprojekt var med Anne Juren, Samuel Feldhandler, Lena Schattenberg, Meg Stuart, Laurie Young, Justine A Chambers, Ruben Reiniers, Yvonne Sembene, Julia Plawgo, Shiori Tada, Jule Fierl och Marie Klemm.

Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm