Alice Chauchat & Frédéric Gies 25+26 sept

The Breast Piece (praticable) / Dance(praticable)
Soloföreställningar av Alice Chauchat & Frédéric Gies, två unga franska koreografer och dansare som verkar på den internationella arenan genom en alternativ form som kallas Praticable.

Praticable är en vågrät arbetsstruktur som inkluderar Alice Chauchat, Frédéric de Carlo, Frédéric Gies, Isabelle Schad och Odile Seitz, vilka sätter forskning, kreation, transmission och distribution i förbindelse med varandra. Detta är grunden till många av föreställningarna signerade en eller flera av deltagarna i projekten. Föreställningarna baseras, på det ena eller andra sättet, på ett utforskande av kroppsövningar som i förlängningen närmar sig representation. För att hålla dessa frågor öppna, och ge en mångfald av perspektiv, inleds varje praticable-föreställning med ett extrakt ur ett annat praticable-verk.

The Breast Piece (praticable)

Detta verk fokuserar på brösten, som fysiologisks fakta och som kulturell symbol för kvinnlighet. Intresset ligger i att producera kulturellt laddade representationer av kvinnan genom konkreta fysiska övningar, och därigenom ifrågasätta relationen mellan den ”naturliga” kroppen och dess kulturella representationer.
"Självständiga verkar de, avskalade vanliga bilder som låser dessa feminina attribut till klyschor, från den ammande kvinnan till almanacksbimbon. På så vis, och med ett visst leende, blir denna koreografiska akt, med originell musik av Ernest Chausson, i högsta grad politisk.” Gérard Mayen, Dansare

Koncept & Koreografi:Alice Chauchat & Frédéric Gies.
Dans: Alice Chauchat.
Ljusdesign: Rut Waldeyer

Efter föreställningen bjuder Alice Chauchat in till The impersonation game.
Läs mer här

Dance(praticable)

”Genom att i Dance (Praticable) fokusera på kroppens ursprungliga rörelsemönster, ifrågasätter vi uppfattningen kring ledarskap och stil, samt redskapen för framtagandet av former. Detta görs genom att integrera idén om att processen, som framställer en form, bestämmer dess mening och innehåll. Kroppsliga övningar blir huvudredskapet för att skapa dans och koreografi. Dess placering och associationerna kring starkt kontrasterade rörelseegenskaper och kroppstillstånd, framställda genom inre skiftningar av uppmärksamhet, formar strukturen och tillåter koreografin att framträda”. Frédéric Gies och Alice Chauchat

Koncept, score och koreografi: Frédéric Gies
Efter ett förslag av Alice Chauchat
Ljusdesign: Ruth Waldeyer

I samarbete med Danshögskolans mastersprogram

Boka biljetter på: info@weld.se
Biljettpris 100 kr (halva priset för studerande mot uppvisande av studentleg)

Tips
W.I.S.P (Women In Swedish Performing Arts) bjuder in till Open Office, 22 september kl 17-23 på "Nya kontoret" Birger Jarlsgatan 18. Under Open office öppnar Wisp dörrarna till sitt kontor för mingel. Kl 18 pratar Alice Chauchat om "Everybodys toolbox" en open source verktygslåda för scenkonstnärer.

 

Weld, Norrtullsgatan 7 (T-bana odenplan)