Konstfilmskväll 22 sep 06

Hösten på Weld inleds med en konstfilmskväll 22 september kl 19.00. Filmer från Björn Renner/Christoffer Paues, Lotta Melin, Corinna Schnitt(Ty), Tilda Lovell, Anna Ådahl, Petra Lindholm/Lars åkerlund, Waxfactory(Nyc), Tova Mozard,Daniel Andersson Dj+fest. Fri entré.

Tilda Lovell

"Vem är Gunnar?" 2004

Tilda Lovell avslutade Konsthögskolan 2003 och arbetar sedan dess i ateljé i Liljeholmen. Tilda hade separatutställning på galleri Lars Bohman våren 2005, och deltog även i utställningen "Monster" på Gotlands konstmuseum i höstas. Animationen "Vem är Gunnar?" turnerar flitigt världen över.

Lotta Melin

Utdrag ur videon 'Kyoto by night', 2006 – premiär

Lotta Melin, koreograf/performanceartist. Aktuell med föreställningen 'Carrying our ears and eyes in small bags' på turné.

I samarbete med:
Firework Edition Video
M.A.P.
www.agrare.com
www.lottamelin.com

Tova Mozard

"Wall of love"

Tova är utbildad vid Konsthögskolan i Malmö och California Institute of Arts, UCLA, Los Angeles. Sedan 2002 har hon ställt ut separat och i grupp i Stockholm och Malmö. Hon har även medverkat i flera video- och filmfestivaler.

Björn Renner/Christoffer Paues

"Mitt Innersta Tempel" Renner 2006

"Kung Guld" Renner/Paues 1998-99

Björn Renner är filmskapare och formgivare, senast aktuell med musikvideon till The Knifes Marble House. Han visar här en helt färsk trailer till filmen Mitt Innersta Tempel, en film där Thure Ljunggren dansar och agerar.

Christoffer Paues har nyligen avslutat Konsthögskolan i Stockholm. Examensutställningen på Galleri Mejan som hade titeln ”Jag rider på höga hästar. Jag skrattar mig blind.” bestod av teckningar, film och installation. Christoffer är snart aktuell med en ny film.

Corinna Schnitt (Ty)

"Schönen, guten Tag/Hello Ms Schnitt" 1995

"Zwischen vier und Sechs/Between four and six" 1997

"Raus aus seinem Kleidern/Out of your Clothes" 1999

Corinna Schnitt har studerat konst och film i Offenbach och Düsseldorf, bor och verkar i Köln och Berlin. Hon är flitigt representerad i solo och grupputställningar samt vid de större filmfestivalerna. Här visas tre av hennes tidiga verk.

Anna Ådahl

"The Dance", 1998

"Didem (Sema)" 2004

Anna Ådahl, utbildad på Ecole National Supèrieure des Beaux arts de Paris och bor sedan 2 år i Sverige. Har precis deltagit i Echigo-Tsumari Art Triennialen i Japan och är aktuell med utställningen L usage du monde, på Museum of Modern and Contemporary Art, Rijeka, Kroatien.

Waxfactory

"Cleansed" 2003

Cleansed är en kortfilm av regissör Ivan Talijancic/WaxFactory baserad på Sarah Kanes dramatik. WaxFactory är en internationell multidisciplinär konst och performance grupp bildad 1998 i New York av Dion Doulis, Erika Latta och Ivan Talijancic. Deras filmprojekt är ofta skapade för deras live performances så även Cleansed.

Petra Lindholm/Lars Åkerlund

"Iris" 2006

En ny film av Petra Lindholm med musik av Lars Åkerlund.

Daniel Andersson

"Röd"