Christine De Smedt, 26 aug, kl 20.

Konstnärssamtal med Christine De Smedt 

Den belgiska koreografen och dansaren Christine De Smedt kommer till Stockholm. På Weld sker en intervju och ett samtal om hennes konstnärliga arbete.

Christine de Smedt är medlem i kompaniet Les Ballets C. de la B. (Gent) sedan 1990. Hon har presenterat egna verk sedan 1993. Ett solo La force fait l’union, fait la force; och ett reseprojekt på Balkan Velocity (1998). Under åren 2000-2005 arbetade hon dels med storskaliga koreografiska projekt, 9×9, som genomfördes i 15 olika städer i Europa och Kanada, dels som konstnärlig koordinator för Les Ballets C. de la B.

Hon producerade Schreibsück (efter Thomas Lehmens bok) i samarbete med Mette Edvardsen och Mårten Spångberg (2004).

De Smedt samarbetade under många år med Meg Stuart-Damaged Goods och initierade det multidisciplinära improvisationsprojektet Crash Landing tillsammans med Meg Stuart and David Hernandez (1997-1999).

De senaste åren har hon samarbetat med Christelle Fillod, Milli Bitterli, Susanne Berggren och presenterade Project av Xavier Le Roy. Under 2005 organiserade hon flera konstnärliga händelser och kvällar tillsammans med Eszter Salamon.

För närvarande arbetar hon med ett längre forskningsprojekt.

Weld samarbete med Dansalliansen.