27+28 aug. Meditation. Workshop med Ellinor Ljungkvist & Annelie Nederberg

27 augusti kl 15.00–18.00
28 augusti kl 15.00–18.00

Weld
Norrtullsgatan 7

Fri entré

Boka: book.weld.se


Denna workshop handlar om reflektion ur ett feministiskt perspektiv. Genom guidad meditation, experimentell musik, skrivande och dansimprovisation besöker utövaren nya tankemodeller om sin egna existens. Fokus på kroppens organ i ett lugnande tillstånd och referenser till kontroversiella författare och performancekonstnärer som Virginia Woolf och Marina Abramovic, bakas in i varandra.

Som deltagare behöver du inga förkunskaper. Vi kommer börja på ett lugnt sätt där var och en ligger ner och lyssnar på musik och guidad meditation. Vi kommer sedan individuellt att få en stund för reflektion och paus, för att sist prova olika improvisationsövningar till musik.

Ta med din favoritanteckningsbok och sköna kläder som du både kan vila och röra dig i!

Meditation: Ellinor Ljungkvist
Musik: Annelie Nederberg

Tack till Köttinspektionen Uppsala, Weld Stockholm, Teater Martin Mutter Örebro, DansPlats Skog Gävleborg, Fryshuset Stockholm och Inter-University Centre for Dance Berlin för presentation.

Projektet har tilldelats stipendium av SrD – Samrådet för regional dansutveckling samt konstnärsnämnden bidrag för internationellt kulturutbyte.

Foto: Vasilis Pargoutzis


Ellinor Ljungkvist
Koreografen Ellinor Ljungkvist är utbildad vid Salzburg Experimental Academy of Dance, Inter-University Centre for Dance Berlin och Master i koreografi på Dans- och cirkushögskolan i Stockholm. Hon är stipendiat av Studienstiftung de deutschen volkes Tyskland, SrD – Samrådet för regional dansutveckling Sverige, Adolf Lindgren och Örebro läns kulturstipendium.

Annelie Nederberg
Musik- och ljudkonstnären Annelie Nederberg är utbildad vid Strömbackaskolan i Piteå, Gotlands tonsättarskola, Göteborg konsthögskola De Montfort University i musik, teknologi, drama, samt Master i research och komposition på De Montfort University i England och PhD i komposition på University of Surrey. Annelie experimenterar med ljud i olika konstellationer utöver sin tjänst som professor på musikhögskolan i Stockholm.


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm