Avant-premiär: Ingri Fiksdal, 12 april

Under en månad har den norska koreografen Ingri Fiksdal haft residens på Weld. Tillsammans med Ingeborg S. Olerud, Rosalind Goldberg, Sigrid Hirsch Kopperdal, Pernille Holden och Venke Sortland färdigställer hon sitt verk BAND som har premiär på Black Box Theatre i Oslo den 18 april 2013.

I BAND undersöks upplevelsen av den psykedeliska konserten där kalejdoskopiska skuggor, drones och känslan av att låta sig föras iväg får skapa ljuden i frånvaron av musiker, instrument och musik.

Samproducerat av Weld, Black Box Theatre och Samara, BIT-teatergarasjen och Teaterhuset Avantgarden med stöd av norska kulturrådet, Kulturkontakt Nord och Fund for performing artists

Läs mer

Ingri Fiksdal
är norsk koreograf utbildad vid konsthögskolan i Oslo. Sedan examen 2006 har hon skapat ett flertal verk. Hennes två senaste produktioner Night Tripper (2012) och The Orchard Ballads (2011), tillkom i samarbete med Ingvild Langgård och Signe Becker och har spelats på brut-künsterhaus i Wien, Kampnagel i Hamburg, Inkonst i Malmö, The Armory Show i New York, LIMIT festival i Belgrade, IBT13 i Bristol, ANTI festival i Kuopio, Homo Novus i Riga, vid sidan av ett flertal scener i Norge.