14+15 dec. Solot – här är vi nu / Katarina Eriksson och Per Sacklén

Solot – här är vi nu är ett experimentellt samarbete mellan två av Sveriges mest väletablerade dansare – Katarina Eriksson och Per Sacklén. Det tar sig form i ett solo som arbetats fram genom en stafett av efterlämnat material till den andre att gå vidare med, nya spår och erfarenheter för den andre att bearbeta till ett pågående arbete som ändrar skepnad vartefter.

Solot som dansas av båda, låter deras arkiv av erfarenheter som danskonstnärer och människor bli synliga. Verket har vuxit fram ur en nödvändighet som hänger ihop med hur deras både privata- och professionella situation ser ut; De lever tillsammans i en storfamilj och har frilansat inom dansen i mer än två decennier. I solot arbetar de med att definiera och omformulera vad en dans kan vara just nu, vad som sker i själva överlämnandet till den andre och om de kan nå en gemensam förståelse.

————–

Koreografi: Per Sacklén och Katarina Eriksson
Dans: Per Sacklén och Katarina Eriksson

Producerat av Räserbyrån med stöd av Weld och Stockholms stad.

————–

PER SACKLÉN
är dansare och koreograf verksam i Stockholm. Som klassiskt skolad dansare har han arbetat i flera repertoarkompanier i Sverige och utomlands. Under många år har han frilansat som dansare med svenska koreografer och även koreograferat operauppsättningar. De senaste åren har hans arbete huvudsakligen kretsat kring Räserbyråns projekt och hans medverkan i Weld Company.

KATARINA ERIKSSON
är verksam som dansare och koreograf med ett stort intresse för andra konstformer. Hon är utbildad vid Svenska Balettskolan i Stockholm och The National Ballet School of Canada i Toronto. 1990 anställdes hon vid Kungliga Baletten i Stockholm. Sedan 1995 har Katarina arbetat som frilansande dansare på den moderna dansscenen. Hon har pågående samarbeten med Maria Hurtig, bildkonstnär, Lise-Lotte Norelius, komponist och Kerstin Norborg, författare.

RÄSERBYRÅN
1997 bildade Katarina och Per danskollektivet tillsammans med Håkan Mayer. Räserbyrån jobbar med dans inom demokratiska former och ifrågasätter rådande normer.  Räserbyrån har bl.a. skapat experimentella verk på Fylkingen, interaktiva verk för barn och Tyst vandring i samarbete med Ingo Reulecke, Berlin. Några ledord i vårt arbete är empati, ömhet och delande.