6+7+8 dec. NAPS / Tyra Wigg (SE)

Inspirerad av mänsklighetens eskalerande saga om ständig produktivitet och maximerade prestationer, väver NAPS en mjuk matta för den hyperstimulerade kroppen att vila på. Den överväldigande trötthet som kan uppstå i efterdyningarna av en stor prestation välkomnas sällan i det publika rummet, men i NAPS intar den själva strålkastarljuset. Scenen, som så många gånger varit centrum för otaliga högpresterande stjärnors uppgång och fall, ser vi som den givna platsen för att hylla tröttheten och dess förförande förmåga att upplösa spända muskler och sinnen. NAPS bejakar och stimulerar detta upplösta tillstånd, som i sin tur bär potential till ännu oskrivna rörelser och narrativ.

6 dec kl 19.00
7 dec kl 19.00
8 dec kl 18.00

Weld, Norrtullsgatan 7
Boka: book.weld.se


Idé, koreografi, performance: Tyra Wigg
Komposition, musik, performance: Siri Jennefelt
Musikalisk research: Aram Abbas

Foto: Elinor Tollerz Bratteby

Samproducerat av  Weld
Med stöd av Stockholms Stad, Konstnärsnämnden och c.off


TYRA WIGG
är dansare, performer och koreograf, född i Södertälje och baserad i Stockholm. Hon har studerat dans på Balettakademien Stockholm, koreografi vid DOCH och mim vid StDH. Sedan 2017 medverkar Tyra i det internationellt turnerade verket Crowd av Gisèle Vienne, och sedan 2018 i Everything That Happened and Would Happen av Heiner Goebbels. Tyra har tidigare medverkat i ett brett spektrum av sammanhang, i samarbete med konstnärer som Marina Abramovic, Éva Mag, Alexandra Pirici, Marie Fahlin, Dorte Olesen, Anna Källblad / Helena Byström, Virpi Pahkinen, Tove Sahlin, Stefan Metz och aktivistgruppen Pussy Riot.
Tyra fördjupar sig i meditations- och rörelsepraktiker med fokus på muskulär avslappning och utforskande av den oändliga kapaciteten för kroppslig medvetenhet. I sitt koreografiska arbete undersöker Tyra hur dessa metoder kan avbryta och föreslå överraskande riktningar i sitt invanda rörelsemönster och tänkande. Under 2019-2020 är Tyra stipendiat på SITE i Farsta.

SIRI JENNEFELDT
är kompositör och ljuddesigner och arbetar med musik till dans, teater och performance. Hon tog sin kandidatexamen i ljuddesign för scenkonst på Stockholms dramatiska högskola 2015 och har arbetat med produktioner på bl.a. Unga klara, MDT och Ung scen/öst. Siri är även verksam som soloartist under namnet Nev Lilit. 2018 släppte hon albumet ”Adorable ruin” på skivbolaget Moloton.