8 dec. Weld Company + Andros Zins-Browne (US/BE)

Andros Zins-Browne (US/BE) är en av gästkoreograferna som bjudits in av Weld Company för att arbeta tillsammans med kompaniet denna höst.

Med restriktionen ’No Talking, No Props’ har Weld Company sedan starten 2013 bjudit in svenska och internationella koreografer att skapa verk och ställt frågor kring vad dans är idag. Weld Company består av dansare och koreografer från olika generationer och sammanhang som tillsammans fördjupar sig i olika koreografiska arbetsmetoder och i frågor kring det kollektiva och det gemensamma.


Medverkande: Sybrig Dokter, Robert Malmborg, Per Sacklén, Hanna Strandberg, Disa Krosness och Andros Zins-Browne

Feeds

_feeding on ourselves, feeding our selves, feeding selves to ourselves.
scrolling selves. the world moves down. we mine, swiping a run-on
sentence, with little punctuation and perfect grammar. digging,
grooming, dada, mining, meme-ing, ourselves foraging, can’t see the
forest for the trees hunting and gathering, doubt. can’t see the trees.
its not what it seems not what it seems. together and not, feeding
ourselves like a pack. animals, always full, chewing on the cloud.

/ Andros Zins-Browne

———————–

ANDROS ZINS-BROWNE (US/BE)
är amerikansk koreograf verksam i Bryssel. Hans arbete består av levande och hybrida miljöer i korsningen mellan installation, performance och konceptuell dans. Genom att pendla mellan scen och utställningsrum utforskar han hur kropp, rörelse och materia kan interagera tills de börjar inkräkta på varandras område. Zins-Brownes föreställningar har presenterats på Centre Pompidou Paris, ICA London, HAU Berlin, MDT Stockholm, Het Stedelijk Museum Amsterdam, De Singel Antwerpen, EMPAC, Troy, New York och Kaaitheater Bryssel samt Impulsfestivalen i Düsseldorf där han också fick Goethe Institute Award för verket The Host. Hans solo Allready Unmade var på uppdrag av Boghossian Foundation och har nyligen framförts på BOZAR Museum i Bryssel och Whitney Museum of American Art i New York. För närvarande turnerar han Atlas Revisited, ett samarbete med bildkonstnären Karthik Pandian baserat på förhållandet mellan frihet och rörelse och de sätt som bildskapandet komplicerar detta förhållande. För detta arbete begav de sig till Marocko för att försöka ”befria” en grupp kameler genom att försöka få dem att utföra ett modernt dansstycke av Merce Cunningham. 2013 grundade Andros "The Great Indoors", en förening för konstnärlig forskning och produktion. Han är för närvarande residenskonstnär vid Netwerk, Aaslt fram till 2019.