DVD-release 3 februari av filmen En annan paviljong

DVD-release av Anna Kochs film 'En annan paviljong'

Onsdag 3 februari kl 19.00

Sedan projektets start och filmens premiär har inget varit sig likt för paviljongen i Tanto. Den har fått sin historia reviderad och omvärderad, fått ett nytt a.k.a namn, Narvapaviljongen, och bevakar nu med ny självkänsla stolt sin plats i parken.

Välkommen på release av Anna Kochs film En annan paviljong. Filmen visas i en loop under kvällen och finns även förpackad i ett fanzine att köpa till specialpris.

En annan paviljong
är ett projekt där utövare inom arkitektur, konst, musik, dans och performance bjudits in till att upptäcka, ockupera och för en tid förändra en offentlig plats i Stockholm. Projektet som behandlar bortglömda eller outnyttjade platser i staden, undersöker dess historia, egenskaper och funktion för att fördjupa, skilja ut och värdesätta dem på nytt. Resultatet är en film som på nära håll visar dessa skilda konstnärliga processer, aktioner och händelser.

Paviljongen i Tantolunden, byggdes och skänktes till Stockholms stad av miljö- och kulturföreningen Tantofolket 1988, och har sedan dess i stort sett stått oanvänd.


Projektet genomfördes i juni 2009 och filmen premiärvisades i paviljongen den 3 september 2009.

Medverkande: Gustaf Broms, Angela Duran, Marcus Doverud, Susanne Höglin, Anna Koch, Ida Lundén, Christoffer Paues, Liv Strand, Svensk Standard genom Fredrik Andersson, Anders Berensson, Daniel Johansson, Joel Jouannet, Sara Liberg, Ola Keijer, Helen Runting, Rutger Sjögrim och Markus Wagner.

Idé/koncept/regi: Anna Koch
Foto: Adam Nilsson Klipp: Britta Norell Supervisor: Kersti Grunditz
Produktion: Weld med stöd av Konstnärsnämnden
Längd: 40 min

Fanzine:
Texter av Jakob Staberg, Josefin Wikström, Mats Lindroth, Rohaeen med flera.
Form:
Katarina Johansson 

 DVD´n finns att köpa på Weld.