Emma Kim Hagdahl, 7-8 april

As found

From deconstructing programming to inventorying codes of conduct.  Without ownership there can be no theft.
 
Spelas onsdag 7 och torsdag 8 april kl. 19.00
Ord. pris 100 kr. Studentpris 60 kr.
Boka biljett genom info@weld.se

Längd: ca 65 min med två pauser. Ta gärna med dig din mp3-spelare!

Weld arbetar aktivt för att bidra till koreografisk återväxt i Sverige och stödjer unga danskonstnärer genom att erbjuda dem studioplats och presentera dem publikt. Först ut i årets residens är Emma Kim Hagdahl med As found – en helafton med tre solon.

Emma Kim Hagdahl
är en av de nya driftiga danskonstnärerna i Sverige. Efter avslutad utbildning på Danshögskolan har hon figurerat i många olika sammanhang. I höstas var hon aktuell i verket DARK här på Weld. Nu är hon tillbaka som koreograf och dansare i en helafton. Det blir premiär för ett nytt solo som hon arbetat med i Welds residens och ytterligare två solon från 2009. Tillsammans bildar de en triptyk.

Det är tre fristående verk med en gemensam bas, ett utforskande genom inventering av metoder, referenser och tekniker som sedan byggts om och dekonstruerats. Nya sammanhang bildas med landskap och ytor för betraktaren att projicera på och navigera i.

Emma Kim Hagdahl är dansare och koreograf och baserad i Stockholm. Hon är utbildad vid Danshögskolan i Stockholm och Laban Contemporary Dance i London. 2008 tilldelades hon DanceWEB Europe-stipendiet samt var gäststudent vid ex.e.r.ce på CCN Montpellier där hon var delaktig i skapandet av en ny version av Project av och med Xavier Le Roy. Emma är aktiv i nätverksorganisationen INPEX (International Performance Exchange), medlem i redaktionen för dagstidningen The Inpex som producerades i Wien parallellt med ImPulsTanz 2009 och för boken The Swedish Dance History. Under våren 2009 koreograferade hon två soloverk med föreställningar på PAF, (Performing Arts Forum, S:t Erme), Atalante (Göteborg), Dansens Hus och Danshögskolan. Nu turnerar Emma en performance tillsammans med Troll Hex och Fé för klädföretaget Weekday, arbetar som handledare och coach för Almost There i Urban Connection Festivalen på Dansens Hus 2010 samt med att kurera Movement Research festivalen 2011 i New York.

Foto: Håkan Larsson.

 

Weld, Norrtullsgatan 7,t-bana Odenplan, 08-346760