En annan svansjö 1-4 maj

Premiär 1 maj kl 20. Ges även 2, 3 maj kl 20 och 4 maj kl 16

Under en kort och intensiv period har nio skådespelare tillsammans med koreografen Anna Koch arbetat kring en text om 68-rörelsens studentuppror samt delar av en balettklassiker. I denna radikala omformning av klassikern har solisterna helt raderats ur handlingen och istället flyttas fokus till hur ett tidigare anonymt bakgrundskollektiv organiserar sig. Arbetet har bl a bestått av att gemensamt dekonstruera och omorganisera de koreografiska formationer som dansas av kåren i originalversionen av baletten Svansjön.

Gruppen möttes genom Teaterhögskolans fortbildningskurs "Den dansande skådespelaren" hösten 2007 och beslöt sig efter kursen för att fortsätta arbetet med Anna Koch. Projektet är ett samarbete mellan Teater Oberon och Weld.

Medverkande: Joel Lallerstedt, Kajsa Linderholm, Niki Gunke Stangertz, Paula McManus, Paul Moerman, Hanna Sjögren-Devrient, Agneta Wallin, Thomas Wijkmark och Moa Zerpe.

Koreografi: Anna Koch och ensemblen.

Musik: Pyotr Tchaikovsky

Text: Claes Fredelius, Kårhusockupationen

Entré 68 kr eller "operaplatser" 680 kr (obs finns endast två per föreställning)
Biljetter bokas på info@weld.se

Spelas på Weld, Norrtullsgatan 7,(t-bana Odenplan) tfn: 08 – 30 94 50

"Jag tycker det är fantastiskt att så många kommer. Här samlas och komprimeras massor av energi, kunskap, idéer, ovisshet, spänning, känslor, behov av förändring, av att uttrycka sig och komma i kontakt med andra. Det ställer stora krav på oss, men vi kommer att växa med rörelsen. Var så säker!" C. Fredelius, 1970