7 feb. Dancing Plague – Trippelkväll.

En trippelkväll med solo av Lea Martini, konsert av Tian Rotteveel samt öppet dansgolv.

 IN THE INSIDE THERE IS SLEEPING

Koreografi/Dans: Lea Martini (DE) Ljus: Camilla Vetters (DE)

Lea Martinis solo In the inside there is sleeping visades för första gången på Theateer Freiburg i December 2013. Senast framfördes det på Skogen i Göteborg. Under sitt residens har Lea Martini vidareutvecklat solot tillsammans med ljusdesignern Camilla Vetters. Utvecklat med stöd av Theater Freiburg, Skogen, Weld och Tanzplattform Deutschland.

”submerged, in a certain way keen on sports and the particles of skin
the phantasma of a daily practice that slowly takes over
that grows into dissolution
there’s no good reason to disappear completely,
there’s no good reason to avoid extinction
where could we find each other?
on which bridge in which paris?
in which unwritten novel?
(in which century under which corsage would we murmur?)
it’s a solo that misses the others
it’s a daily practice that hopefully kills its operator”

——

20.00-21.00
FLIPSIDES

Konsert av och med Tian Rotteveel (NL)

Ljudkonsert av och med Tian Rotteveel där ostoppbara ljud transformeras till mening och organiserad musik men också till den rena sensationens sfär. Genom konserten undersöker Tian Rotteveel dubbelheten i mötet mellan elektronisk och akustisk musik och det begripliga eller det vi inte förstår.

——

21.00-23.00
OPEN DANCEFLOOR

Som avslutning på denna trippelkväll välkomnas alla ut på dansgolvet i Welds studio för att följa rytmen i musiken och ge sig hän till sin omåttliga danslängtan. DJ´s är Lea Martini och Tian Rotteveel.

Let’s leave our prejudice and concerns behind and shake it all out!


Evenemangen ingår i projektet Dancing Plague som genomförs på Weld den 31 januari och den 7 februari i form av workshop, filmkväll/föreläsning, solo, konsert och öppet dansgolv!

Dancing Plague är skapat av Lea Martini i samarbete med Anne-Mareike Hess. Hess och Martini har residens på Weld 19 januari till 8 februari 2014. Projektet undersöker extastisk rörelse och smittsam dans.

Dancing Plague (danspest), dansmani eller koreomani är olika beteckningar på ett fenomen under medeltiden då folk bröt ut i smittsamma rörelse-excesser. Utbrotten kunde samla tusentals personer som tillsammans dansade okontrollerat med bisarra rörelser, skrik och hallucinationer – ibland under flera veckor tills människor utmattade föll ihop eller dog. Vad som möjligtvis utlöste dessa fenomen har förblivit föremål för spekulation och fantastiska historier.

Ett samarbete mellan Skogen och Weld.

 

LEA MARTINI (DE)
arbetar som dansare och koreograf i Berlin. Efter sin utbildning i dans studerade hon koreografi i Arnhem på ARTEZ och i Amsterdam vid skolan för New Dance Development (RGK). Lea har varit konstnärligt verksam inom olika kollektiva konstellationer i en mängd projekt över hela världen. Hon vann den holländska danspriset Het Zwaan 2011.

CAMILLA VETTERS (DE)
har studerat tillämpad teatervetenskap i Giessen (Tyskland), teater i Wien och samtida dans i Istanbul. Hon har vid sidan av sin forskning och egna projekt arbetat inom olika konstellationer som performer, dramaturgisk rådgivare, ljusdesigner (senast för Susanne Zaun, swoosh lieu, Skart).

TIAN ROTTEVEEL (NL)
har studerat vid Kungliga konservatoriet och HKU-KMT (NL), och koreografi och dans på HZT i Berlin. Rotteveel har arbetat med MAE-Chamber Ensemble, Jeremy Wade, Tino Sehgal, Jared Gradinger & Angela Schubot, Lea Martini, David Zambrano, Meg Stuarts Damaged Goods, SEAD, Plesna Izna Maribor.