Frédéric Gies, 7+8 juni

LITTLE DID I KNOW THAT I, ERE OR SINCE, EVER SHOULD SPEAK MOUTHLESS av Frédéric Gies och Daniel Jenatsch

Frédéric Gies är tillbaka på Weld med ett nytt solo som undersöker möjligheterna att handskas med politik i ett konstnärligt arbete. Detta utan att företräda en specifik politisk fråga på ett alltför uppenbart sätt, utan illustrativa bilder och åsikter. Solot föreslår en dans som vill fungera som en protestsång. Denna “protestdans” förkroppsligar och kommunicerar energin i protesten. Lusten och nödvändigheten att säga sin mening, att tala högt, att höras och framkalla ett eko i det kollektiva. Genom att se på kroppen som en plats för motstånd, med en kapacitet att öppna ett utrymme för den politiska rösten försöker koreograf Frédéric Gies och musiker Daniel Jenatsch skapa en förening av intensitet i vilken åskådaren kan omslutas av.

Koreografi och dans: Frédéric Gies
Musik: Daniel Jenatsch
Ljusdesign: Ruth Waldeyer, Frédéric Gies
Sång och klapp: New forms of life

 

Producerat av: Jenatsch, Waldeyer och Gies Utvecklat under residens vid: F&J/Berlin
Med stöd av: Ausland och Sophiensaele
Tack till: Ulrike Melzwig och Jefta van Dinther

———————–

Frédéric Gies
är född i Frankrike 1973, bor och arbetar i Berlin. Efter att ha studerat balett och modern dans arbetade han med olika franska koreografer, innan han flyttade till Berlin 2004.
Han är med-initiativtagare till kollektivet Praticable. Han skapar sina verk såväl ensam som i samarbete med andra konstnärer. Han har bland annat arbetat med Jefta van Dinther, DD Dorvillier, Daniel Jentasch, Manuel Pelmus, Bruno Pocheron, Isabelle Schad, Alice Chauchat, Frédéric de Carlo, och Odile Seitz. Vi sidan av detta har han också fortsatt att dansa i verk av andra koreografer. Han är regelbundet inbjuden som gästlärare i olika sammanhang och har bland annat undervisat vid HZT i Berlin, DOCH och Cullbergbaletten i Stockholm samt SNDO i Amsterdam.

Av hans senaste verk kan nämnas; Dance (Praticable) i solo och gruppversion, The breast piece, i samarbete med Alice Chauchat, Album (Praticable) och The blanket piece (i samarbete med Jefta van Dinther och DD Dorvillier). Verken har framförts på en mängd scener och festivaler under senare år.

För mer information se:
www.praticable.info
www.praticable.net

Daniel Jenatsch
lever och verkar mellan Australien och Europa. Han arbetar främst inom ljud, film, performance och musik. Han är medlem i performancegruppen New Forms of Life tillsammans med Franziska Aigner, Billy Bultheel, Samuel Forsythe och Enad Marou. Daniel ingår också tillsammans med Samule Forsythe i musikgruppen Goosehead och i Wormy Form med Alex Cuffe och Ayaka Okutsu. Som kompositör har han medverkat i Frank Willens och Jan Burkhardts koreografi Schweigstück samt i The Blanket Dance (Frederic Gies, Jefta Van Dinther och DD Dorvillier). I det senare verket samarbetade han med Jonathan Bepler kring manuset. Inom film och video har Daniels ljuddesign, musik och ljudupptagningar använts i videoverk av konstnären Kim Sooja, Matthew Barney, Jonathan Bepler, Daryush Shokof och Christin Freitag.

 

 

Weld Norrtullsgatan 7, (t-bana Odenplan) 113 29 Stockholm +46 8 30 94 50 info@weld.se