Goldfish is Meant for Dying 20, 22 och 23 oktober

Goldfish is Meant for Dying
av Rudi Skotheim Jensen
Sverigepremiär. October  20,  kl 19.

Goldfish is Meant for Dying av norske performanceartisten Rudi Skotheim Jensen, är en föreläsningsföreställning som blandar dans, PowerPoint, filosofi, video, cirkus och performance. Föreställningen har urpremiär i Oslo 16 oktober.

Guldfiskar anses inte ha något större värde i allmänhet, men det kan bero på att vi vet så lite om dessa fascinerande dekorativa fiskar. Det här är föreläsningsföreställningen som förklarar varför guldfiskar är så viktiga för människan och mänskligheten. Här får vi se guldfiskarnas mångfald, historia, en djupdykning i deras psyken och människans kärlek till denna varelse. Kan den oansenliga guldfisken verkligen förändra världen och människan, förändra vår syn på oss själva och relationen till andra? Med ett brett leende på läpparna, är svaret i denna föreställning ett stort Ja!

Rudi Skotheim Jensen (född 1981) är utbildad på Akademi for scenekunst i Norge, Høgskolen i Oslo med inriktning dramaturgi och The Ecole Supérieure des Arts du Cirque i Belgium. Han var deras första student någonsin som studerade regi och koreografi för cirkus. Rudi Skotheim Jensen började att uppträdda på scen när han var tolv år gammal och har regisserat, koreograferat och uppträtt bland annat i Norge, Sverige, Tyskland, Singapore, Holland, Belgium, Israel, Ungern och Grönland sedan dess. www.rudiskotheimjensen.com

Rudi Skotheim Jensen har haft nordiskt residens på Weld sommaren 2009.

Koncept, text och artist: Rudi Skotheim Jensen
Konstnärlig rådgivare: Kate Pendry
Ljuddesign: Andy Lim
Ljusdesign: Jeffrey Yue

Med stöd av: New Nordic Circus Network, International Centre of Asian Arts Theatreworks in Singapore, Norska utrikesdepartementet och Norska kulturrådet.

Längd: 90 minuter med paus.
Språk: Engelska

Weld, Norrtullsgatan 7, tunnelbana Odenplan, 08-309450, info@weld.se