Ingrid Cogne + Diggapony,13-14/6

Weld Lab 2008 presenterar

Ingrid Cogne: Poudré(e)s 11
I Poudrè(e)s 11 arbetar Ingrid Cogne med mötet mellan representation och sensation hos material. Genom att ta emot en begränsad publik i en trestegsprocess, bjuder hon in publiken att bli koreografiska element, för att kombinera ”seendet med handling”. Poudré(e)s 11 är den första delen i ett längre pågående projekt. Ps. Var beredd på att doppa dina fötter i mjöl…

13+14 juni kl 19 (förhandsanmälan krävs pga begränsat antal platser)

———————————————————————————

Diggapony: Shut your eyes up

Rebecca Chentinell, Andrea Csaszni Rygh, Linnéa Martinsson och Adam Appel (video).

Sist Diggapony gästade Weld utförde de stycket Pilot, alkoholpåverkade efter publikens demokratiska beslut. Den här gången har de gjort ett genuint dansverk i samarbete med Adam Appel. Shut your eyes up håller sig innanför och kastar samtidigt om dansscenens kontrakt och skapar verkliga illusioner. Diggapony ger publiken tolkningsfrihet samtidigt som de projicerar deras egen upplevelse av publikens uppfattning. Shut your eyes up speglar Diggapony i arbetet med vad dans är och hur dans kommunicerar idag.

13+14 juni kl 20

Se 2 betala för 1 (obs Ingrid Cognes föreställning har begränsat med plats) Biljetter 80 kr bokas på 08-309450 eller info@weld.se

 

Ingrid Cogne

Ingrid är född och uppvuxen Frankrike och bor i Sverige sedan oktober 2005. Hon är utbildad i bildkonst, pedagogik, didaktik och motorik samt dansantropologi. Sin mastersuppsats skrev hon i dansantropologi: Dans och konst- en berättelse om möten (La danse et les arts plastiques: une histoire de rencontres). Som koreograf utvecklar Ingrid koncept, platsspecifika projekt och ser sina verk som förslag. Ingrid arbetar huvudsakligen med koreografisk improvisation och intresserar sig för relationerna mellan dans/rörelse/koreografi. Hennes intresse av processens betydelse gör att hon ifrågasätter dess relation till publiken. Ingrid verkar också som dramaturg och har senast arbetat tillsammans med Johan Thelander.

 

Diggapony

Diggapony är ett samarbete mellan tre scenkonstnärerna Rebecca Chentinell, Andrea Csaszni Rygh och Linnéa Martinsson. Diggapony står för ett motiverat inslag på den svenska scenkonstarenan och är kanske mest kända för deras scenkonstkupper, kommentarer och otraditionella uttryckssätt. Till och med den här texten är en kupp och gömmer utomstående åsikter som används som deras egna. Diggapony strävar aktivt efter att minska avståndet som präglar scenkonstens relation till sin publik och att hitta olika sätt och platser att mötas på. I Diggaponys konst demoleras ständigt makthierarkiska system och patriarkat. I sina framträdanden ifrågasätter och leker de med scenkonstens konventioner på ett enkelt och inspirerande vis. Diggapony är en av de mest intressanta unga initiativen som är verksamma i Stockholm idag. (säger Diggapony om Diggapony)

 

Weld Lab ger möjlighet till koreografisk återväxt, interdisciplinära samarbeten och fördjupade processer.