Kneeding, Jefta van Dinther (S/NL) 24+25 nov

Kneeding (2010) av Jefta van Dinther (SE/NL)
Den 24 och 25 November kl 19.00
Biljetter bokas på info @weld.se
Bljetter 120 kr (80kr stud)

Kneeding är en koreografi för tre män, vars kroppar knådar, pumpar och transformeras i ett ständigt pågående. Kneeding är en växelverkan av inre och yttre influenser och rör sig mellan fysikalitet och psykologi, mellan kneeding-knådandet och needing-behövandet. 

 ” The palpable reality of matter – the dancing body and its tactile surroundings – is combined with the immaterial reality of imagination”

Weld presenterar för första gången den internationellt verksamma dansaren och koreografen Jefta van Dinther (SE/NL). Med sig har han den brasilianske dansaren och koreografen Thiago Granato samt den franske dansaren och koreografen Frédéric Gies.

Koncept: Jefta van Dinther
Skapad och framförd av: Jefta van Dinther, Frederic Gies och Thiago Granato
Ljud: David Kiers
Producerad av: Frascati Productions, Amsterdam
Med stöd av: 6M1L and Estúdio Nave, São Paulo

 
Frédéric Gies (F / DE) är koreograf och dansare. Han bor och arbetar i Berlin, och är en del av kollektivet Praticable tillsammans med Isabelle Schad, Odile Seitz och Frederic de Carlo. Hans senaste verk  är Album (Praticable) ('09) och Dansce (Praticable) som finns både som solo version ('06) och som grupp version ('08).  Thiago Granato (BR) är dansare och koreograf från Brasilien, som bor och arbetar i Europa sedan 2008. För närvarande är han involverad i olika projekt med koreograferna Mathilde Monnier, Jefta van Dinther, Xavier Le Roy och Énora Rivière. Han arbetar också med Contemporary Dance Festival i São Paulo.


David Kiers (NL) är utbildad på sonologiprogrammet vid konservatoriet i Haag, Nederländerna. Under de senaste åren har hans huvudsakliga fokus varit som bild och ljudkonstnär i samarbete med Gideon Kiers och Lucas van der Velden och under titeln the Telcosystems. (http://www.telcosystems.net).


Jefta van Dinther (SE / NL) är koreograf och dansare som arbetar i Amsterdam, Stockholm och Berlin. Han är uppväxt i Sverige, varefter han flyttade till Nederländerna och utexaminerades från Amsterdam School of the Arts (MTD) 2003. Hans senaste produktion Kneeding uruppfördes i Amsterdam i mars 2010. Under 2009 gjorde han kvintetten The Way Things Go och har tillsammans med Mette Ingvartsen skapat IT’S IN THE AIR. Jefta har varit engagerad som danskonstnär med olika koreografer, bland annat: Keren Levi, Leine & Roebana, Pere Faura, Carolien Hermans, Enare Inari Salmivaara, Mette Ingvartsen, Frederic Gies och Ivana Muller. Under 2008/2009 var han en av deltagarna i projektet 6 months 1 location  (6M1L), ett experiment kring utbildning, produktion och forskning på koreografiska centret i Montpellier. Tillsammans med de övriga deltagarna i 6M1L var han co-curator för In-Presentable Festival 2009 i Madrid. Han arbetar för närvarande med den långsiktiga projekt The Blanket Dance, i samarbete med DD Dorvillier och Frederic Gies, vilket omfattar både forskning, utbildning och performance med premiär i februari 2011. I somras startade han ett nytt projekt tillsammans med ljus-designern Minna Tiikkainen under ett residens på Weld.

 

Weld, Norrtullsgatan 7 (t-bana Odenplan) tel 309450