Luciaspecial 13/12-2007

Born in the 80´s en dansperformance i nonsenstappning med förskjutna betydelser och ironiska kast. Moa Hanssen gestaltar flera olika personers berättelser. Hon berättar humoristiska och hjärtskärande historier och frågar oss vad vi vill veta om hennes bakgrund. En uppsättning med tydliga referenser till musikalfilmen A Chorus Line med Michael Douglas och Alyson Reed. Föreställningen vänder ut och in på ett decennium och dess politik, estetik och våld.

Urpremiär: 26 april 2007 på Atalante, Göteborg.
Vidare föreställningar på Atalante, Norrlandsoperan och Weld under 2007. Born in the 80´s har under november också varit på mini-utlandsturné till Szene Salzburg i Österrike samt spelat ett extrakt ur solot vid Balettakademiens 50-årsgala.

Bess är med Born in the 80´s en del av Shoes Off, 7+8 dec, på Weld.

 

BESS
Bess är det scenkonstnärliga arbete som Moa Hanssen och Mirjam Klebel (Ö) skapar tillsammans sedan 2001. Bess´ arbete kännetecknas av absurditet, ironi, humor och en okonventionell mix av olika tekniker, allt med en stark vilja att drabba betraktaren. De arbetar kontinuerligt med att utveckla nya variationer av samarbete och fokuserar delvis på olika aspekter av närvaro, diversitet och autenticitet. Kärnan av arbetet är kroppens möjligheter till kommunikation. Bess har haft residens på Weld under 2007 för att arbeta med föreställningen.

Moa Hanssen är dansare och koreograf med bas i Stockholm och utbildad på SEAD i Österrike och på TISCH/New York University. Hon har studerat Dans- och Teatervetenskap samt Idéhistoria. Sedan 2001 arbetar Moa tillsammans med dansaren och koreografen Mirjam Klebel (Ö) med Europa som arbetsfält. Just nu arbetar hon bland annat i projektet Conveyer med Ann Rosén (premiär 9:e februari 2008) m.fl., med en performance för Arts Birthday i Umeå i samarbete med kompositören Aron Hidman och Moonshake, samt i den internationella plattformen INPEX och har sedan hösten 2006 produktionsplats på Weld.

Mirjam Klebel är dansare och koreograf från SEAD i Österrike och TISCH/ New York University. Hon har fått ett års-stipendium vid Tanzquartier Wien och ett residensstipendium vid Dance Space och Movement Research, New York. Sedan 2001 arbetar Mirjam med dansaren och koreografen Moa Hanssen under namnet Bess. Hon arbetar just nu bland annat med den australienska koreografen Zoë Knights och under hösten tillsammans med koreografen Matej Kejzar i Ljubljana (SLO) i föreställningen ”Little Red Riding Hood”. Mirjam undervisar också vid Mozarteum i Salzburg.

Entré 40 kr.

Weld bjuder på glögg och hembakade lussebullar. Föreställningen är 35 min.

Weld, Norrtullsgatan 7 (vid Odenplan)
Biljetter bokas på 08-30 94 50, 0735 44 62 46 eller info@weld.se