Lundahl & Seitl, 5-12 April

Work/Workshop av Lundahl & Seitl- en fysisk och virtuell performance i totalt mörker. Mörker varvas med ljusa moment där det sker en interaktion med aktörerna. Endast sju personer kan besöka föreställningen åt gången. Deltagarna får trådlösa hörlurar och lyssnar på en röst som leder besökaren genom stycket. Genom en teknik inspirerad av hypnos påverkas deltagarnas upplevelse av rummet. När de medverkande följer rösten förlorar de orienteringen över kroppens naturliga rörelse och kurs. I denna både fysiska och virtuella realitet blir den inre perceptionen den enda verkliga hållpunkten.

Lundahl & Seitl är baserade i London och tillhör de mest uppmärksammade konstnärerna inom den yngre generationen. Förra året gjorde de ett omtalat besök på Weld och nu är de tillbaka med sitt nya platsspecifika projekt Work/Workshop. Lundahl & Seitl har nyligen visat verk i Duveen Galleries på Tate Britain under deras Late Tate koncept och de var inbjudna gästkonstnärer i Punchdrunks nya produktion på BAC i London.

Martina Seitl är koreograf/konstnär-utbildad på Middlesex University (MA in Choreography with Performing Arts 2007), London, Academy of Arts and Design i Prag och på Laban Center i London. Vinnare av Fringe Report Award för bästa "dance performance" (2002) samt Simone Michelle award "for outstanding achievement in choreography", (2002). Christer Lundahl är curator/konstnär –utbildad på Konstakademien i Prag, Byam, Shaw School of Art (Central of Saint Martin) i London. Har arbetat tillsammans med bl.a. ArtLab och Szuper Gallery. Övriga medverkande är: Colin Mclean, Cassie Yukawa och Alice Richards.

Speldagar och tider: 5-12 april 2008. OBS! Förhandsanmälning krävs.

Work/Workshop spelas lör – sön, kl 12, 15 och 18. Mån-fre kl 17 och 20.

OBS! Vi har satt in två extraföreställningar på onsdag och torsdag kl 15.

Föreställningen är ca. en timme lång. Biljettpris 100 kr.

Eftersom enbart sju personer kan se föreställningen per gång kräver vi bindande förhandsanmälningar. Föreställningen kan bokas på info@weld.se eller 08 – 30 94 50. Meddela då vilken föreställning du vill se, och ange gärna ett andrahandsval. Enbart bekräftade anmälningar gäller.

OBS! Eftersom föreställningarna börjar exakt vid de angivna tiderna är det viktigt att du kommer i tid. Det är inte möjligt att göra insläpp efter föreställningens början. Vi ber dig att lämna eventuella återbud så fort som möjligt. Bokade men inte utnyttjade platser måste betalas.

Föreställningen sker på engelska

Work/workshop genomförs med stöd av Konstnärsnämnden.

Pressklipp om Lundahl & Seitl på Weld april 2007:

– "Ett alldeles uppenbart prov på att konsten ständigt är på väg vidare med nya undersökningar av känsla och intellekt." (DN, 22 april 2007)

– "Årets mest innovativa produktion" (Ballet-tanz årsbok 2007)

Subjectivity and the Virtual

Ett seminarium med koppling till föreställningen den 12 april kl 19.30 . Läs mer på vår hemsida.

 

Mer information:

www.christerlundahl.com

www.balcone.org/lundahl&seitl

www.lundahl-seitl.com